Спаси София става партия

Засега новата политическа сила не планира да се явява на парламентарни избори

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2022 в 09:43 3707 10

Спаси София
Спаси София става партия.

"Спаси София" става партия. Това обяви основателят на гражданското движение Борис Бонев в писмо до медиите.

Той уточнява, че във фокуса на организацията ще продължат да бъдат проблемите на столицата и че засега новата политическа сила не възнамерява да се явява на парламентарни избори.

Ето и текста на цялото писмо на Борис Бонев:

Скъпи съграждани, правим важна крачка напред!

Създаваме партия Спаси София. Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни.

Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила. Формация, която успешно ще се справи с наследството на сегашното управление и ще направи София европейска столица, в която всички живеем добре, и с която истински се гордеем. Така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София, като нашите приоритети остават последователни - отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани само преди избори, а сме в постоянен и ефективен диалог с тях. Мненията им вдъхновиха многобройните смели и обмислени експертни решения, залегнали в План за София. С участието на нашата организация в общинския съвет, софиянци получиха силен и автентичен глас в тяхна подкрепа. С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!

По-силно от всякога вярваме, че предстоят по-хубави дни за София.

Борис Бонев,
Основател на "Спаси София"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

11

НЕМА ТАКЪФ

09.11 2022 в 08:18

СОФЕТО ДА СИ ГО СПАСЯВАТ СОФИЯНЦИ ! /може да се Фключат и тея на една туба бензин /

20

10

Октим

08.11 2022 в 17:39

Всичко звучи много добре, но не знам защо имам чувството, че ако тази партия не е още пълна, то скоро ще се напълни с “интелигенти“ от строителната мафия! Или по точно онези, които унищожиха цяла София ( и ОСОБЕНО Витоша ) с ненужни, скъпи и грозни постройки!

635

9

wakeup

08.11 2022 в 17:32

Честито и Успех Колкото повече интелигенти хора в регионалната а защо не и в националната политика толкова по добре Надявам се така лека полека България да се изчисти от управленската плява която десетилетия спъва бързото ни развитие

4345

8

Име на профила

08.11 2022 в 15:50

Ма сашке бре, той с ваш'те гласува тоя. Защо го хулиш?

Да, на фейсбук страницата ви разкриват грабежите на фандъчката, обаче после в СОС гласува с гроб. Лунатика ти го каза долу, имаше точно такава история.

150

4

230 млрд баксов

08.11 2022 в 12:47

Благодарение на Бонев ГРОБ и така наречените патрЕоти имат мнозинство в София и грабят безобразно града.
Има съмнения че е свързан с Цветелина Бориславова и може да се окаже поредната схема на мутроКрадеца да продължи ограбването на София. Дано да бъркам

-8452

2

евроатлантик

08.11 2022 в 11:26

Много чаровно момче е Борката. Цялото ни семейство гласува навремето за него, но бързо си показа рогцата. Първо, удари рамо на Елен Герджиков, дясна ръка на Фандъчката, за избора му за председател на СОС. Герджиков веднага му върна жеста. Борката ревеше, че не е в Председателския съвет, защото беше независим кандидат и по правилник нямаше такова право. Под натиск на Елен промениха правилника и момчето се уреди.
Проявяваше голяма гъвкавост в дейноста си, според интересите си. Странно как, "Спаси софия" получи много калорична поръчка за изработването на информационни табели за метрото. А Борката се набута в бордовете на "най-мазните" общински фирми и по последни данни получава от тези си дейности два пъти повече от Фандъчката! Както казва бай Ганя: "Тарикат момче излезе, всинца ни измами. Да е жив и здрав на тейка си!"