Спаси София става партия

Засега новата политическа сила не планира да се явява на парламентарни избори

OFFNews 08 ноември 2022 в 09:43 4187 10

Спаси София
Спаси София става партия.

"Спаси София" става партия. Това обяви основателят на гражданското движение Борис Бонев в писмо до медиите.

Той уточнява, че във фокуса на организацията ще продължат да бъдат проблемите на столицата и че засега новата политическа сила не възнамерява да се явява на парламентарни избори.

Ето и текста на цялото писмо на Борис Бонев:

Скъпи съграждани, правим важна крачка напред!

Създаваме партия Спаси София. Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни.

Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила. Формация, която успешно ще се справи с наследството на сегашното управление и ще направи София европейска столица, в която всички живеем добре, и с която истински се гордеем. Така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София, като нашите приоритети остават последователни - отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани само преди избори, а сме в постоянен и ефективен диалог с тях. Мненията им вдъхновиха многобройните смели и обмислени експертни решения, залегнали в План за София. С участието на нашата организация в общинския съвет, софиянци получиха силен и автентичен глас в тяхна подкрепа. С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!

По-силно от всякога вярваме, че предстоят по-хубави дни за София.

Борис Бонев,
Основател на "Спаси София"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

11

НЕМА ТАКЪФ

09.11 2022 в 08:18

СОФЕТО ДА СИ ГО СПАСЯВАТ СОФИЯНЦИ ! /може да се Фключат и тея на една туба бензин /

-480

10

Октим

08.11 2022 в 17:39

Всичко звучи много добре, но не знам защо имам чувството, че ако тази партия не е още пълна, то скоро ще се напълни с “интелигенти“ от строителната мафия! Или по точно онези, които унищожиха цяла София ( и ОСОБЕНО Витоша ) с ненужни, скъпи и грозни постройки!

545

9

wakeup

08.11 2022 в 17:32

Честито и Успех Колкото повече интелигенти хора в регионалната а защо не и в националната политика толкова по добре Надявам се така лека полека България да се изчисти от управленската плява която десетилетия спъва бързото ни развитие

3767

8

Име на профила

08.11 2022 в 15:50

Ма сашке бре, той с ваш'те гласува тоя. Защо го хулиш?

Да, на фейсбук страницата ви разкриват грабежите на фандъчката, обаче после в СОС гласува с гроб. Лунатика ти го каза долу, имаше точно такава история.

80

4

230 млрд баксов

08.11 2022 в 12:47

Благодарение на Бонев ГРОБ и така наречените патрЕоти имат мнозинство в София и грабят безобразно града.
Има съмнения че е свързан с Цветелина Бориславова и може да се окаже поредната схема на мутроКрадеца да продължи ограбването на София. Дано да бъркам
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков