Социалистите окончателно подредиха листите си

OFFNews 29 август 2014 в 22:06 7591 8

Борислав Цеков
Бившият депутат на НДСВ Борислав Цеков е една от изненадите в червените листи.

Пленум на БСП одобри окончателно листите си за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Вече са ясни имената на водачите в няколко района, където социалистите не успяха от първия път да посочат кандидати. 

След днешния пленум на БСП за водач на листата им в 23 МИР беше определен окончателно Жельо Бойчев, начело в 24 МИР е Стефан Данаилов. Листата в Габрово оглавява Кирил Добрев – той заема мястото на Йордан Стойков, който пострада при катастрофа. В Хасково води Чавдар Георгиев. В 25 МИР за водач социалистите беше избран председателят на партията Михаил Миков.

Двама министри от кабинета „Орешарски” са поставени на трето място в листите на БСП - това са бившият здравен министър Таня Андреева във Велико Търново и предишният регионален министър Десислава Терзиева – в 24 МИР-София. На четвърто място в 23-и МИР е поставен ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на армията. 

Една от изненадите в листите от днес е номинацията на Борислав Цеков, който е поставен на 6-то място в 24-ти избирателен район в центъра на София. Цеков, чиято политическа кариера започна като депутат на НДСВ и продължи с формирането на нова парламентарна група от царистки отцепници в парламента, сега влиза в червените листи от гражданската квота. 

От БСП коментираха оглавилият две листи на ДПС бивш финансов министър Петър Чобанов, който на предните избори влезе от гражданската квота на БСП.

"Нямаме никакви притеснения, още по-малко пък съжаления относно “наши министри”, които са предпочетени от други политически партии. Що се отнася до личността на г-н Чобанов искам категорично да заявя, че по отношение на неговата управленска визия ние имахме сериозни разминавания последните 2 месеца, вследствие на което ние не подкрепихме предложението за актуализация на бюджета, което практически беше внесено от самия него", каза пред журналисти Атанас Мерджанов.

Той бе категоричен, че на тези избори БСП се явява в достатъчно широка коалиция под формата на „БСП лява България”, и добави, че не всички претенции на коалиционните партньори могат да бъдат удовлетворени и това е напълно естествено. „За това пък са преференциите в тези избори, възможността представителите с относително най-висока тежест в обществото, подкрепени от представителите на БСП и левицата да получат по-сериозно придвижване напред”, каза социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови