Социалисти от 'Красно село' не бяха допуснати на конференция на БСП

OFFNews 06 април 2024 в 18:35 2556 1

Тошкова

Снимка БСП

Светла Тошкова

Председателката Корнелия Нинова и нейният близък кръг работят за маргинализирането на БСП. Това твърдят в декларация социалисти от 81 Основна партийна организация в "Красно село".

Делегатите, избрани да представляват структурата, в която членуват специалисти в областта на строителството, не бяха допуснати на днешната районна конференция на БСП-"Красно село". Освен тях на партийния форум не бяха допуснати също бившият председател на БСП в "Красно село" проф. Светла Тошкова, както и проф. Светлана Шаренкова. Двете са част от сформираното наскоро Движение "Бузлуджа" в БСП.

"Оказа се, че вратите на конференцията на БСП-"Красно село" са затворени за членове на районната организация, каза проф. Светла Тошкова. - Вероятно новите делегати са подбирани така, че да вземат "правилните" решения. И в същото време да не бъдат допуснати хора, които са критично настроени. За себе си имам обяснение - аз участвах активно в учредяването на Движение "Бузлуджа" в партията. Не очаквах обаче, че няма да бъда допусната до конференцията. Исках да присъствам и да разкажа на другарите, с които сме работили заедно много години и съм им била ръководител в един много труден за партията период, какви са идеите и целите на нашето Движение "Бузлуджа". Да им разкажа, че искаме да стабилизираме и да активизираме партийните структури и да се справим с редица други проблеми на БСП, които са налице от много години. Проблеми, които вече не могат да се скрият. Те са съвсем явни и изборните ни резултати го доказват".

В декларацията си членовете на БСП от 81 ОПО заявяват, че днешната конференция на районната организация на партията в "Красно село" е нелегитимна, тъй като над 25% от членовете й са лишени от представителство.

"Това нагло поведение на ръководителя на работната група Таня Найденова и нейните членове потвърди, че цялото мероприятие с унищожителни действия срещу Градската партийна организация има много по-фундаментални цели, отколкото просто гарантиране лоялен на председателя на БСП делегатски корпус за предстоящия конгрес и неговото преизбиране, пише в декларацията на социалистите от 81 ОПО. - Става въпрос за превръщането на БСП в маргинална лява опозиция, с представителство в парламента като 6-та или 7-ма политическа сила, без никаква възможност за политическо влияние. Това, след прелегитимирането на ГЕРБ и ДПС, гарантира безпроблемно управление на т. нар. евроатлантическо мнозинство и то без ПП-ДБ. Тази позиция е изгодна на председателката и един тесен кръг около нея, които ще запазят своите позиции и доходи".

Социалистите от "Красно село" твърдят в декларацията си, че сигнали за груби нарушения и манипулации има и в други райони - "Младост" и "Студентски".

"За съжаление, председателката и нейният близък кръг работят за маргинализирането на БСП, категорични са те. - Отказът за допускането на нашите делегати за участие в днешната конференция е едно от доказателствата за това. Ние няма да напуснем партията нито ще се местим в други районни организации. Ще продължим да се борим с многото честни и предани на делото другари за реалното обновление на партията и за превръщането й в онази водеща политическа сила, която е била и ще бъде".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки