Социалист за партията на Жан Виденов: Как капиталисти ще се борят за крайно леви идеи?

OFFNews 20 май 2021 в 22:55 4650 0

Атанас Зафиров

"Не съм видял платформа, не съм видял и никакви реални послания от този кръг. Виждайки част от лицата, които представляват това ново обединение, дълбоко се съмнявам, че може да бъде направена реална връзка с лявата идея. Трудно бих повярвал, че капиталисти биха се борили за крайно леви идеи."

Така зам.-председателят по коалиционна политика в БСП Атанас Зафиров коментира пред БНТ завръщането на Жан Виденов в политиката.

Логично е следващото управление да бъде ляво и БСП ще положи всички необходими усилия това да се случи след 2 месеца, отбеляза Зафиров.

На последното заседание на Националния съвет на БСП ръководството получи мандат и специално решение да бъде проведен кръг от разговори с широк формат партии от лявоцентрисктия политически сектор, както и изявени лица от лявото политическо пространство, каза още социалистът.

Той е категоричен, че при тези разговори не е важно кой е направил първата крачка, важно е какъв ще бъде крайният резултат.

"Социализъм 21 век" е идейно обединение в БСП и ръководството приветства подобен род обединения в партията. Те са разписани в нашия устав и са традиционни за БСП, няма нищо нелогично, коментира още Атанас Зафиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!