Софиянски: Ще ми се Петър Стоянов пак да е президент

ОFFNews 29 март 2016 в 19:33 4527 16

Стефан Софиянски.

„Бих се радвал много, ако можем хората, които изнесохме прехода, нашето поколение отново да се обърне и да подкрепи Петър Стоянов да стане отново президент, защото той беше безспорно един добър президент. Като го видя следващия път, той ще се разсърди и ще ми каже: Защо не ме питаш, като казваш такива неща? Но пък аз съм свободен човек”, заяви пред bTV бившият кмет на столицата Стефан Софиянски.

Той е на мнение, че „Съюзът на свободните демократи” може да издигне Стоянов за президент, но първо трябва да се посъветва с него.

Софиянски също така смята, че КТБ можеше да бъде спасена от държавата

"Очевидно тази банка преплиташе много политически интереси и никой не погледна към нея от гледна точка на хората, които си бяха дали парите в нея", каза той.

Според него няма лошо да се взимат заеми, но да се влагат в нещо полезно, което ще произвежда още пари, вместо това ние ги прахосваме и ги губим.

Политикът бе на мнение, че откакто сме в ЕС, управлението не дава никакви резултати. За да се промени това, Софиянски предлага България да се раздели на 6 области с пряко избирани управители, които да разпределят и да поемат голяма част от държавния бюджет и същевременно да им се осигури рамка, в която могат да проявят инициативност и да развиват регионите си. 

Според него трябва да търсим обективен модел, в който голяма част от финансите, които се произвеждат в общините, да остават в общините. В предложението му броят на министерствата е фиксиран – 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!