Сметката на БСП: Ако партиите извън управляващата коалиция подкрепят вота, правителството пада

OFFNews 15 януари 2020 в 21:19 3976 1

В момента управляващата коалиция - ВМРО, НФСБ и ГЕРБ, няма мнозинство. Следователно ако тези, които не участват в тази коалиция и се считат за опозиция, подкрепят вота на недоверие, той минава. И правителството пада, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Крум Зарков.

Ние сме поканили парламентарните групи, които не участват в управлението, на официален разговор, в който ще им представим мотивите за вота. Ще потърсим тяхната експертиза и евентуалната им политическа подкрепа, съобщи Зарков.

В мотивите ни за вот на недоверие са изброени конкретни мерки по трите основни направления, които идентифицираме: вода, въздух и отпадъци. Мерките ще допринесат за качествена промяна в начина, по който се управляват тези сектори, убеден е депутатът от БСП.

Той подчерта, че с този вот левицата търси политическа отговорност и иска да насочи вниманието към големия проблем - липсата на идея и на перспектива в начина на управление на сектора "Околна среда и води".

Според Зарков новият екоминистър Емил Димитров няма нищо общо с околната среда и водите и никога не е имал досега.

Това е деветата смяна на министър в този кабинет и нито една от тези смени не се увенчава с някаква качествена промяна в политиката, за да можем да кажем по-късно, че е била за добро. Димитров се озовава на този пост след криза в коалицията, породена от провал в политиката и арест на действащ министър. Димитров и е човекът, който е изгоден в момента, за да се закрепи управляващата коалиция. Тази кандидатура решава единствено проблемите на управляващите, а не проблемите в екологията, каза още зам.-председателят на парламентарната група на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

16.01 2020 в 08:38

А ако Веждичката, Биков, Гърнето и още неколко пеперудки вземат, че се качнат (както обикновено) на другият влак....ко праим ....байхУЙя пътник И радост за народа!!!!