Служителите от агенцията по рибарство ще могат да арестуват

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2018 в 14:30 2022 2

Служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) получават полицейски правомощия.

Това решиха депутатите с окончателното приемане на промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Текстовете са внесени от Иван Миховски и други депутати от ГЕРБ.

Служителите на агенцията вече ще могат да арестуват нарушители, да използват записващи и заснемащи технически средства, да използват моторни превозни средства със специален режим на движение, както и физическа сила и помощни средства след предупреждение.

С измененията се въвеждат още затвор и солени глоби за бракониерите. Лице, което лови риба чрез взривни вещества да се наказва със затвор до 1 година и глоба от 10-15 хил. лева или с пробация. За улов на забранен вид риба, с електрически ток без разрешително или в забранени места наказанието ще бъде затвор до 6 месеца и глоба от 5 до 10 хил. лева или пробация. 

Промените предвиждта още, че уловената риба и средствата, с които е извършено престъплението, се отнемат в полза на държавата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12107

2

поп Дръвчо

20.06 2018 в 16:05

В България май само аз нямам право да арестувам

3711

1

zuljin

20.06 2018 в 15:39

Бракониерството ли е най-големия проблем на България???

Няма нито дървена мафия, нито корупция, нито битова престъпност, нито имотни далавери и незаконно строителство... Цъфтим!!! Само рибарите-бракониери ни пречат да влезнем в Шенген!!!

Рибарите бракониери са най-големите престъпници в страната, в която основния поминък е риболова...

Жалки глупаци!!!