Служебният министър на спорта Евгения Раданова представи своя екип

OFFNews 14 август 2014 в 15:30 1737 0

Снимка: mpes.government.bg

Анализ на системата за финансиране на спортните клубове, извършване на преглед на процедурата за ремонта на Зимния дворец, нормално стартиране на забавената Национална програма за младежта.

Това са част от задачите, които служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова посочи като приоритетни пред нея и екипа й в следващите два месеца. Днес тя представи екипа и приоритетите в работата си.

Административният капацитет на министерството е силно отслабен, много хора са в болнични или в отпуска, а ключови позиции във водещи дирекции не са заети, сочат първите анализи на новото ръководство.

Йордан Йовчев отново е заместник-министър и ще отговаря за високото спортно майсторство.

Заместник– министър в ресора младеж е Калин Каменов, бивш председател на Държавната агенция за закрила на детето, експерт по младежки политики в 42-ото Народно събрание.

Началник на кабинета на министър Раданова е Ваня Караганева, която заемаше същия пост и по време на служебния министър Петър Стойчев. От 1993 г. Караганева е част от администрацията на парламента.

920 000 лева е бюджетът на Националната програма за младежта, по която младежките организации вече имат възможността да кандидатстват, като срокът е удължен до края на месец септември, съобщи заместник-министър Калин Каменов.

Министър Раданова заяви, че финансовият ресурс на Министерството на младежта и спорта е силно ограничен, а като се има пред вид и постановлението на Министерския съвет за 5-процентно намаление на бюджета на всички министерства, ще бъде доста трудно.

Във връзка с обществената поръчка за Зимния дворец Раданова каза, че в търговското дружество „Академика” е назначен вътрешен одит. След приключването на проверката заключенията на одиторите ще бъдат оповестени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови