След разследването на OFFNews: ДБГ иска комисия за първия Сливенгейт

OFFNews 20 ноември 2017 в 15:28 4498 0

Дойде ред и на първия Сливенгейт, заяви д-р Нина Борова, член на Изпълнителния съвет на ДБГ и общински съветник в града, час след публикуването на разследването на OFFNews.bg "Как община Сливен спести 950 хиляди лева на съветник от ГЕРБ".

В разследването разкрихме как фирма, свързана с общинския съветник от ГЕРБ Димитър Батаков, успява да спечели конкурса за продажба на общински имот, като обещава да направи 5 млн. лв. инвестиции и да открие 200 работни места. Впоследствие той не изпълнява това свое задължение и си спестява 950 хил. лв. неустойка, която дължи по договора за продажба.

Публикуваме пълния текст на позицията на д-р Нина Борова:

Дойде ред и на първия #Сливенгейт. Още на следващата сесия на Общинския съвет ще настоявам казусът да бъде разгледан и да се създаде временна комисия, която да го разгледа.

Недопустимо е да се продават общински имоти, струващи милиони,за лъжливи обещания. От 10 години лъжат хората,че ще има нови работни места, а единствените постъпления са в джобовете на местни политици и нищо за гражданите на Сливен.

Контролът в община Сливен е химера - нито подобни сделки, нито по казуса с незатворените ураниеви мини има такъв.

Крайно време е общинската администрация да си влезе във функцията и да работи повече за сливналии и по-малко за партийните и лични каси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови