След 3 заседания: Нулев напредък в комисията за сигналите на Босия, той напусна бесен

OFFNews 13 август 2018 в 17:19 8207 3

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Няма напредък в работата на временната парламентарна комисия, която разглежда сигналите на Николай Колев - Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки.

Днес депутатите от комисията прекъснаха ваканцията си, за да се съберат извънредно. От обсъждането не стана ясно обаче каква работа е била свършена след сигналите на Босия за корупция при издаването на шофьорски книжки. По думи на председателя на комисията Станислав Иванов от ГЕРБ, тяхната работа не е да разследват, а да прегледат данните и да потърсят становището на засегнатите страни.

Според Иванов изнесените документи от Николай Колев не са факти, а мнение. Депутатът от ГЕРБ подчерта, че комисията ще излезе с официално становище след месец, а преди това той не желае да изразява лично становище по сигналите за корупция в ДАИ.

"Моето лично мнение няма значение. Поискал съм становище от Прокуратурата и Министерството на транспорта", коментира Станислав Иванов.

Преди заседанието Николай Колев - Босия заяви пред журналисти, че очаква членовете на комисията "отново да шикалкавят и да разводняват нещата".

"Ако го направят - аз ще напусна заседанието, тъй като нямам никакво намерение да участвам в читалищни, селски сценарии. Аз искам решаване по същество, а те се опитват да ни вкарат в една казуистика, от която всички губим, защото по този начин избиват българите по пътищата", каза той.

И това заседание не се размина без скандал. Николай Колев заплаши, че ще напусне заседанието, ако бъде дадена думата на директора на "Автомобилна администрация" Дамян Войновски. Според Босия Войновски е лъжец и затова обяви, че не желае да го слуша. Все пак шефът на "Автомобилна администрация" взе думата, защото бил длъжен да защити името си:

За разлика от Николай Колев, аз не изкривявам истината. Образувал съм дело, за това че в неговия блог той ме нарича "престъпник". Ще образувам дело, че ме нарича и "лъжец", категоричен беше той.

След изказването на Дамян Войновски обявилият гладна стачка Босия напусна гневен залата.

В заседанието участваха още омбудсманът Мая Манолова и бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще поиска от премиера Бойко Борисов да сформира междуведомствена комисия да разследва автомобилната администрация, защото сегашната структура няма нужните правомощия, а освен това действа твърде бавно. Тя подчерта, че ще настоява в тази комисия да участват и граждани, които подкрепят протеста на Босия.

Общественият защитник попита още защо няма наложени административни наказания на служители в "Автомобилна администрация", уличени публично в корупция, които към момента са обвиняеми и подсъдими.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

14.08 2018 в 12:43

Кому е нужна тази измислица "Автомобилна администрация" и с какво по-точно се занимава.Освен,явната им корупционна дейност

12182

1

sawall

13.08 2018 в 17:52

Ако Дамян Войновски и неговата агенция си вършеха работата бързо и ефективно, и реално упражняваха контрола вменен им по закон, може би нямаше да ги обиждат по медиите и може би МВР нямаше да има репутацията на скъпо, но безполезно държавно украшение...
 
X

Да помогнем на украинските деца!