Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Слави Трифонов обвини премиера в национално предателство

OFFNews 15 юни 2022 в 15:57 2994 9

Слави Трифонов

Снимка OFFNews

Слави Трифонов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини премиера Кирил Петков в национално предателство и обясни защо е изтеглил министрите си от кабинета.

Малко след изслушването на неговия министър на външните работи Теодора Генчовска в парламента шоуменът-политик честити Видовден на българите от фейсбук профила си. 

На заседанието на НС е станало ясно, че Петков е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една-единствена цел - национално предателство, и обяви, че не може да участва в подобен сценарий.

Ето какво написа Слави Трифонов във фейсбук:

Днес имаше заседание на Народното събрание.

На него лъсна голата истина.

Истината, че министър-председателят на България е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една единствена цел – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

Обещавал е да вдигнем ветото над Република Северна Македония за започване на преговори за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни. При това - без Северна Македония да е изпълнила българските условия. Нещо повече – чрез своя паралелен „външен министър“ Весела Чернева, е била изготвена рамкова позиция-проект, която ревизира българската национална позиция. В тази позорна редакция Кирил Петков и Весела Чернева са предвидили отстъпки по отношение на правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки по българската позиция за т.нар. „македонски език“.

Днес стана ясно защо напуснах коалицията и изтеглих министрите на „Има такъв народ“.

Говорете ми пак за БНБ, за МРРБ, за „Капитан Андреево“ и за още куп лъжи, за които се сетите.

Това е истината - аз не мога да участвам в национално предателство.

Честит Видовден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

9

denislav

18.06 2022 в 04:37

Тъп селски клоун с мания за величие.
Това, че има толкова биомаса, гласувала за него, само идва да покаже докъде е стигнало опростачването на популацията.

2099

8

Mateevk

16.06 2022 в 08:32

Трифонов няма нужния багаж, за да определя какво е национално предателство и още по-малко да обвинява някого в него. Той има ли занния и позиция по въпроса кое е по-добре за нас - да ни вкарат в македонската конституция и така да сложим точка на претенциите ни, че сме били един народ или да продължим да отстояваме истината за общата ни история и произход? А този въпрос донякъде е аналогичен и на този по отношение на Съединението, с което според някои де факто сме се отказали от Македония. Ами тогава да обявим със задна дата и Захари Стоянов за национален предател!

1810

6

Maxim

15.06 2022 в 20:58

Аз не знам колко болен мозък трябва да си, че да се докараш като Ибрикчи Трифонов. Ако още го показват то ТВ, майките ще плашат малките си деца, които не искат де заспиват вечер, че ще дойде ето вампирясал чичко /като торбалана/ да Ви вземе.

2910

4

ivenco

15.06 2022 в 17:04

Диванния политик защо му обръщате внимание. Да влиза в парламента и да говори от трибуната, ако има нещо да каже. Нен0рм@лник.

1005

3

Блейк7

15.06 2022 в 16:33

И къде е предателството? Петков е вдигнал ветото ли? Не е!
Петков е подписал нещо някъде за вдигане на ветото ли? Не е!
Е, къде е ?!!
В това че говорил с някакъв комисар, който преразказал какво били говорили?!! Че то в контекст всичко може да се обсъжда!

А въпросното предложение за промяна на рамката дето отпаднало изискването за езика и т.н. - е нали при разглеждането му е отхвърлено! Освен това и то не е подписвано от Петков!

Е къде е предателството?! Че то от утре никой премиер по-добре за нищо с никой чужденец да не приказва!

2015

1

Друг е виновен

15.06 2022 в 16:03

Не мисля, че човек, който се изказва само по фейсбук или по собствената си телевизия, човек на когото никой не му е задавал въпрос и се крие от журналистите, човек, който многократо подведе избирателите си, е нормално да се изказва по такива въпроси и да клати правителството. Боко може и да работеше от джипката, но този е още по-зле.
 
X

Да помогнем на украинските деца!