Слави Трифонов обвини Христо Иванов за провала на преговорите за кабинет

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2021 в 16:05 8325 4

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини директно съпредседателя на Демократична България Христо Иванов за провала на преговорите за съставяне на кабинет. В съобщение във фейсбук шоуменът се опитва да неутрализира съмненията за договорка с ДПС, като отбелязва, че експертните срещи по сектори са се провели без ГЕРБ и ДПС. И изрично подчертава, че се опира на фактите, а не на интриги, лъжи и внушения.

Посочва и успехите, които са постигнати на разговорите с ДБ - дълбока реформа на съдебната система, закриване на специализираното правосъдие и отстраняване на главния прокурор.

И точно когато се създала възможност да има правителство и спокойствие в страната, Христо Иванов е решил да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента. Слави задава въпроса: "Защо го прави това?".

Накрая предупреждава: "Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна".

Любопитен елемент от посланието на Слави е фактът, че в него не става и дума за "Изправи се БГ! Ние идваме", които също на няколко пъти повториха, че кабинетът на ИТН няма шанс да получи подкрепата им, ако има договорка с ДПС и ГЕРБ. 

Ето пълния текст на съобщението: 

Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора.

Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания. Така че фактите са следните:

Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото.

Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1592

9

Г-н Колев

30.07 2021 в 06:52

На Трифоноглу му лъсна кубето от Сараите!

-5746

8

vas_sashka

29.07 2021 в 22:47

Абе модератора, защо когато някой бълва простотия против Боко и Слави си Стоян а ако някой каже истина или нещо напреки за ХИ и ДБ се трие веднага ? Колко ви плаща Прокопчо ?

1725

7

29.07 2021 в 21:16

Отн"шоумен" в шоугърл ли стана, Станиславе? Нещо много паткински номера въртиш

7635

6

kokoten

29.07 2021 в 20:02

А,бе,оффци,нещо станахте много изтънчени....