Слави към Христо Иванов: Чакай бе, някой искал ли е от теб да предлагаш нещо (видео)

Лидерът на ИТН се ожали, че никой не харесва партията му

OFFNews 01 август 2021 в 17:38 38815 7

В продължение на 20 г. съм по телевизията. Това е моят професионален статут да се показвам по телевизията, защото водих ежедневно шоу и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да съм в публичното пространство и да давам интервюта, да обикалям по студиата, да говоря. 

Това каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в импровизирано интервю във фейсбук в домашна обстановка. От видеото не се разбира кой задава въпросите, но от разговора става ясно, че това най-вероятно е Тошко Йорданов. 

"Слухове за мен е имало, откакто съм във въпросното публично пространство. По-голямата част от тях са неприятни. Хората обичат да чуват някакви неприятни неща за други хора. Не знам защо е така и не искам да влизам в коментар на народопсихологията или на конкретно един човек защо мисли по определен начин. Аз не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не можеш един куп неща да правиш като нормалните хора", заяви Слави. 

Шоуменът обясни, че не е въпрос на слабост, че е оттеглил кандидатурата за премиер на Николай Василев

"Той е изключително достоен човек с много качества. Когато ние решихме чисто практично да подходим към това как би изглеждал един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат опит. Николай Василев има сериозен опит - два мандата е бил министър и вицепремиер. Запознах се с него и семейството му и разбрах, че той е един много кадърен, морален и свестен човек", обясни Слави Трифонов.

Двамата имали еднакви разбирания за участниците в кабинета - професионалисти със сериозна подготовка, като образование и като качества. Слави бил изненадан от реакцията, след като Николай Василев бе обявен като номинация на ИТН за министър-председател. Христо Иванов и "Демократична България" започнали да говорят, че след като Василев е бил в кабинет с ДПС, значи от ДПС. По същия начин можело да се каже и за съпредседателя на ДБ, защото той е участвал в кабинет на ГЕРБ. На въпрос на Слави защо мисли така Христо Иванов не дал отговор.

Николай Василев бил оттеглен, защото се създало впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Трифонов бе категоричен, че атаката на ДБ е заради постове, въпреки че от коалицията на няколко пъти повториха, че това не е така. 

"Мисля, че Христо Иванов се слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверенът - да бъде четвърта политическа сила. Ако иска, да подкрепя, ако иска, да не подкрепя. Има ясни условия - първата политическа сила прави правителство на малцинството. Всеки един ще си носи отговорността за действията", посочи Слави Трифонов по повод това дали сегашното предложение за премиер ще получи подкрепата на ДБ.

Шоуменът е възмутен от поведението на Христо Иванов, защото предложил трима министри от служебния кабинет - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, да останат и в редовното правителство.

"Чакай, бе, някой иска ли от теб да предлагаш нещо. Ти като какъв се водиш, за да предлагаш", заяви шоуменът.  

"Ние не сме симпатични на никого. Явно една голяма част от българите, които са решили ние да присъстваме в парламента, са направили така, че да вкарат играч, който никой не го харесва. Това предизвика всичко останало. Всички срещу всички. Трябва да бъдат на първо място отговорни към суверена и тогава да бъдат политически партии", обяви Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

9

rincewind

03.08 2021 в 09:36

"Запознах се с него и семейството му и разбрах, че той е един много кадърен, морален и свестен човек"

Това говори много за теб, чалго. Или си пълен глупак, или си просто подмяна, а не промяна. Тоя сребролюбец и морал!

2602

7

Г-н Колев

02.08 2021 в 05:18

Аз съм ебаси пича, ама никой не ме обича... Трагично комичен си Бареков 2. След година ще се сещат за теб точно колкото за него.

4164

5

Egocentric Eccentric

01.08 2021 в 19:46

"Запознах се със семейството на Ники Василев. Майка му много го обича. Няма начин да не е страхотен човек"

11671

3

безпартийна

01.08 2021 в 18:55

Ами щом не искаш да ти прелага нещо, забрави за подкрепа. Тогава с твоите 65 депутати ще те подкрепи статуквото. Каквото всъщност си и искал. Или по-точно тези, които ти дърпат конците.