Слави: Аз ще се погрижа за Петър Илиев

Светослав Метанов 01 септември 2021 в 17:21 16315 7

Шоуменът и политически лидер на бързо изгрялата и бързо залязваща партия Има такъв народ Слави Трифонов публикува във фейсбук гневен статус по отношение действията на полицията спрямо номинирания от него за вицепремиер в несбъднатото му правителство Петър Илиев.

Въпросният адвокат е почетен консул на карибския остров Барбадос и е разследван за плагиатство от Софийския университет, след като в Алма матер постъпиха сигнали, че е копирал десетки страници съдържание от книгата на колежката си от Юридическия факултет доц. Наталия Киселова. Слави Трифонов обяче явно продължава да му вярва и да го брани.

Ето и текста на статуса му в социалната мрежа:

Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност.

Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая - от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

8

Atan

02.09 2021 в 11:49

Кой си ти, бе? Кой си ти, че да решаваш съдбите на хората? Както на Илиев, така и на критиците му. Оди да се...лекуваш!

23293

7

Стефан

01.09 2021 в 23:32

Трийсетина годишно интелектуално изпражнение написало книга 1 000 страници?
Ми добре, а кой я е чел? Кого интересува? Та и да я продават за 29 кинта?:))
Бях по-млад от тоя, сам написах книга трийсетина страници, тогава му казваха просто дипломна работа. Не знам много езици, нито съм учил в много университети. Но каквото казах тогава, още не че не го оспорва никой, ами го пишат в справочника Фундаментални физически величини. За да попадне там, е проверено от стотина лаборатории, и не е крадено.
Да стана министър ли ...
Рядко дебилна история. Позор за Университета((

4164

6

Egocentric Eccentric

01.09 2021 в 21:49

Слави, понеже все повтаряш, че си тръгнал "да вършиш работа", само имай предвид, че лоялност на работното място първо се дължи към работодателя (в случая "суверена"), а после към приятелчетата ти.

Обратното се нарича корупция.

1900

3

Алек

01.09 2021 в 20:46

Слафчо,

Плагиатът ли наричаш "почтен човек"? Я помисли пак!

Почтено или да заплашваш хората, които търсят истината?
"ще се погрижа да разбера кой си ти"...

Успя да паднеш още по-ниЗко!

14469

1

случайно прочетох

01.09 2021 в 17:29

"Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, "???????????????
Славчо предложи Армутлиева за министър, а после и Илиев за министър.
Чудя се боб ли хвърля или звездите му ги говорят тъпотиите?