Quantcast

Слабата власт се вози в скъпи коли

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2016 в 09:12 9071 4

Според българските специални служби скъпите автомобили повишават сигурността на гражданите. Колкото е по-сигурна колата на началника, толкова са по-сигурни гражданите, защото той милее за тях и управлява тяхната сигурност. 

Това каза Николай Радулов –експерт по сигурността бивш главен секретар на МВР, по бТВ. „Наблюдавайки не само българската действителност, но и други държави – колкото е по-слаб един режим и има проблеми с местното население, толкова са по-сигурни, скъпи и бронирани автомобилите. И от тук можем да си вадим заключение какво си мисли най-малкото шефът на НСО за управлението”.

На всички наши държавници са им необходими такива автомобили, които да издържат на химически атаки, снайпер и други нападения. Кръгът на охрана на НСО не е само в държавниците и държавната власт, а е доста разширен, и на всички са необходими коли с най-висока степен на защита в света, заяви бившият служител на НСО Николай Марков. Скъпите автомобили са част от личния имидж, допълни той. 

„Избори в България се правят с луксозни стоки, които се показват пред очите на бедните хора. Не знам дали си представяте какво представляват 20 или 30 автомобила на НСЖО в кортеж, които влизат в едно българско село, когато отива държавен глава. Всички изпадат в абсолютен респект, дори тези които го нямат и са плюли – просто замръзват, защото това е впечатляващо да го видите на село”.

В България винаги, когато има поръчка за луксозна стока, се пораждат подозрения. Изискванията на един търг е да има поне трима участника. Крайно време е, когато се правят такива търгове за този тип оборудване, изискванията да са такива, че да не може само един производител да го достави, защото никой производител няма да седне да прави специален автомобил заради тази поръчка, коментира Николай Радулов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7751

4

Big Smile

22.09 2016 в 11:54

Само вдигате шум за две лимиузини - колко още ще се накупят под предлог осигуряване преседателството на България през 2018 - бедна ви е фантазията!
Viva Ferdinad Porsche!

8584

3

сдг

22.09 2016 в 11:27

Какви "експерти" са тези,то хубаво имат мнение по всичко,ама спрете да ги пишете като експерти.Прекалено много отдавна са извън системата за сигурност,че да се наричат експерти!
Те отдавна изпълняват функцията на най обикновени политически плювачи.

13898

1

кикимора

22.09 2016 в 10:44

И?