Скандал в Столичния общински съвет - с човек от Атака ГЕРБ овладя комисия

OFFNews 09 септември 2021 в 21:47 3487 0

Демократична България, БСП и независимият съветник Борис Бонев напуснаха днешното заседание на Столичния общински съвет.

Причината - "мнозинството на ГЕРБ/СДС, ВМРО и Атака се опитаха да овладеят и последната комисия извън техен контрол. При гласуването на последната точка от дневния ред коалицията на четирите партии вкара втори представител на Атака в Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика. Това е единствената комисия, в която след първоначалното разпределение на местата в СОС те нямаха мнозинство", обясниха от ДБ.

"Дейността на Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика е свързана с вземане на решения по изключително "горещи теми" като одобряване на подробни устройствени планове (ПУП), застрояване, зелени площи и др. Промяната се налага, след като Волен Сидеров напусна Столичния общински съвет. На негово място беше избран арх. Румен Русев от Атака" - заявиха и от БСП.

"Няма да участваме в този фарс. Без нужното обсъждане от ГЕРБ се опитват тихомълком да превземат Комисията по архитектира", каза председателят на БСП - София Калоян Паргов.

"Тези действият идват само два месеца, след като мнозинството в СОС отказа да попълни ключови комисии с представители на Демократична България и така наруши предварително установения квотен принцип. Все още мнозинството не допуска Тома Белев до комисията по транспорта, а Борис Милчев до комисията по архитектура и жилищна политика. Представителите на ГЕРБ/СДС и прислужниците им от ВМРО/Атака не само промениха волята на избирателите, а точно на 9 септември демонстрираха с познатите от тоталитарния режим похвати, че са готови с всички средства да бранят статуквото на лошо, скъпоструващо и нефункциониращо управление на най-големия град в нашата страна”, заявиха общинските съветници от Демократична България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови