''Синя България'' започва да изгражда структури в страната

OFFNews 23 юни 2024 в 16:49 1705 13

Вили Лилков от Синя България

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Проф. Вили Лилков от Синя България

"Синя България” започва да изгражда структури в страната с ясни отговорности и конкретна времева рамка. Това стана ясно от декларация на партията след националното им съвещание. 

На днешното си първо Национално съвещание "Синя България" реши да задълбочи консолидацията на обединението и да започне изграждане на структури на съюза в цялата страна", съобщиха от формацията.

Срещата е завършила с приемане на Политическа декларация за позиционирането на „Синя България” като дясна консервативна опозиция на цялото парламентарно представителство в 50-ото НС. Според тях в настоящия парламент няма политическа сила, която да застане зад точките в тяхната декларация.

"Ситя България" определя резултатите си на тези избори като незадоволителни.

"Поставихме началото. Ясно осъзнаваме отговорността си да защитим и да развием надеждата, че след години на разделение и разочарование, вече има смислена и силна дясна алтернатива. И ние ще го направим!", обясняват оттам. 

Според партията това, което може да донесе промяна са десните политики са:

 • Пълна трансформация на квази-държавната икономика към пълнокръвна пазарна икономика с мощен прилив на външни капитали и двуцифрен икономически растеж.
 • Гарантиране на свободата на икономическата инициатива, ниски данъци, отказ от дефицити и прекратяване на административния терор върху бизнеса.Това е единствения начин за постигане на икономически растеж и високи доходи.
 • Премахване на генератора на голямата политическа корупция, което означава изваждане на държавата от стопанския оборот. Големите инфраструктурни проекти трябва да са задача пред частния капитал, а не бездънна яма, в която потъват парите от данъците ни.
 • Постигане на ефективност на системите на образование, здравеопазване и сигурност, през последователна държавна политика. Тук е същностната задача на държавата и тук е мястото, в което да се инвестират разумно публичните пари.
 • Ефективно насочена социална политика, основана на личната отговорност и принос към социалните системи. Гарантиране на адекватна грижа за най-уязвимите и осигуряване на възможности за тези, които изкарват парите.
 • Активна позиция на България в ЕС за противопоставяне на културния марксизъм и заличаването на националните държави. Силна Европа, означава модерно общество, основано на моралния фундамент на християнската цивилизация.

От "Синя България" смятат, че в днешния парламент няма политическа сила, която да защитава тези цели.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  2550

  14

  alfakentavur

  24.06 2024 в 09:53

  Неграмотно платено тролче.
  Ето ти един иструмент за неуки. Text To Speech.
  https://ttsreader.com/player/
  Отвори го, напиши kentavur и ми кажи как се произнася.
  Толкова няма за какво друго друго да се хванеш, а как някой си изписал никнейма във форум. Никнеймът не е дума и няма правила за изписване. Но ти ще си останеш неграмотен :)

  И за първолаците е ясно, че ако не беше това правителство - нямаше да има промени в Конституцията. Защо са се мотали можеш да си измисляш до Коледа - това е положението. Това са фактите. След като Конституцията е променена декември, а правителството е от преди това - без него (правителството) - нямаше да има НС, което да промени конституцията.
  Просто като фасул. Но ти си още по-елементарен.

  210

  13

  Telluris Malus

  24.06 2024 в 09:46

  И още нещо кинтавУр (много готино звучи с ударение върху "У" то), колкото и са се опитваш да прокараш опорката, ме всички, които се отдръпнаха разочарование от ПП, са платени тронове, трябва да имаш предвид, че сме 300 000. Напразно се пънеш.

  2550

  11

  alfakentavur

  24.06 2024 в 08:24

  Първата ти лъжа/измислица -
  Не бил нужен кабинетът Денков, за да се направят промените в Конституцията. Само че промените ги направиха декември, а кабинетът е няколко месеца от преди това. Извод - ако го нямаше този кабинет - нямаше да има НС, което да гласува тези промени.
  Втора лъжа/измислица -
  Ако сегашното НС не направи правителство, то ще се разпусне. Извод - самия ти не знаеш или се правиш, че не знаеш, че тези промени в Конституцията са такива, че НС продължава да работи дори да не направи правителство и при служебен кабинет. Положението беше такова съвсем доскоро. Но ти "не знаеш".

  Десетките ти други обикновени измислици даже не ги помня.

  Така е като си платен трол - трябва да говориш глупости, за да си изкараш надника, когато няма какво реално да кажеш.

  210

  10

  Telluris Malus

  24.06 2024 в 08:16

  Какви лъжи и измислици говоря, кентавУр?

  2550

  9

  alfakentavur

  24.06 2024 в 07:15

  Не, платено тролче. Като кажеш някоя глупост или нещо, нямащо общо с казаното от мен - не е "все тая".
  От това си личи, че си платен.
  Всякакви измислици и лъжи говориш, само за да си заработиш надника.

  210

  8

  Telluris Malus

  24.06 2024 в 03:03

  Ако не е "Синя България", някой друг ще се възползва от гигантския потенциал на търсещите представителство български избиратели, които до тук няма за кого да гласуват.

  210

  7

  Telluris Malus

  24.06 2024 в 02:57

  КинтавУр, ще ти се. Все тая. Като мен са 300 000 избиратели. Колкото и да се тръшкаш, това е положението. Любимите ти маоисти от Подмяната са със затихващи функции. Свиквай. :)))

  -11

  6

  bat.galin

  23.06 2024 в 21:55

  регионални структури се правят много лесно : джипката ви вози до мястото и готово.
  някои се возят по-отдавна.
  и дори вече са в името !
  е, верно, че с тире ама : келепир като има - кой ти гледа ?

  2550

  5

  alfakentavur

  23.06 2024 в 21:13

  При соца имаше и ОФ, но платеното тролче откъде знае.

  Пак пробутва изтъркания лаф с Левски и ЦСКА само за 3-ти път днес.

  Когато аз питах един "разочарован" и изброих 5 други, той пак ги нарече "ЦСКА". Сигурно си мисли, че Ц е 1, С е 2, К е 3, а А 4.

  Платено тролче.
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика