Симеон Славчев от МИР: Предлагаме да се създаде Министерство на извънредните ситуации

Кацаров играе на проба - грешка, заяви лидерът на МИР

Ружа Райчева 23 октомври 2021 в 10:35 1446 0

В момента има липса на координация между институциите. Затова предлагаме да се създаде Министерство на извънредните ситуации, което може да координира всички органи и институции, които трябва да се справят с кризата.

Това заяви лидерът на "МИР" Симеон Славчев по БНТ.

"В много държави има такова министерство - това е силен момент. Предложихме и закон за управление на кризи, план с конкретни стъпки, за да може всяка криза да се управлява добре. Сегашното управление не само, че не управлява кризите ефективно, но и ги задълбочава", каза той. 

Славчев смята, че ваксинациите ненужно са се превърнали в метод за политическа агитация, който засилва недоверието към ваксините :

"От "МИР" още миналата година предложихме решение - да се направи една широка национална кампания за популяризация на ваксините. Защото всеки един български гражданин може да реши - да се ваксинира или не. Но това трябва да информирано решение."

Славчев участва в протеста пред Министерството на здравеопазването срещу въвеждането на зелените сертификати:

"Ние поискахме оставката на Кацаров още август, когато не бяхме в изборна ситуация. Министърът създаде уникален хаос в здравеопазването, не може така да се  ограничават правата на хората. Против въвеждането на сертификатите сме заради начина, по който министърът въведе тази мярка. Той играе на примера - проба - грешка." 

Лидерът на "МИР" каза още, че всеки ваксиниран може да пренася заразата и зелените сертификати не спират разпространението на коронавируса.

Симеон Славчев призова избирателите да подкрепят новото поколение в политиката и да изберат "МИР" за да може България да излезе от кризата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков