Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сигнал на ДПС: Директори и учители водени под строй на среща с ГЕРБ

Александра Маркарян 10 май 2013 в 13:26 2135 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Директори и учители са били задължени да отидат на предизборна среща на ГЕРБ в Кирково, организирана от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали, обявиха от предизборния щаб на ДПС.

Сигналът от ДПС е подаден на 8 май до портала "За честни избори", служебния премиер Марин Райков, министъра на образованието проф. Николай Милошев, Мисията за наблюдение на изборите на ОССЕ, Мисията за наблюдение на изборите на ПАСЕ, до ЦИК и Изборния борд към Министерския съвет.

Според сигнала, срещата е била обявена за служебна и учители и директори са били задължени да присъстват."

Тя се е провела на 30 април.

Пристигналите в общинския център просветни дейци с изненада научили, че няма да се дискутират професионални въпроси, а става въпрос за партийна предизборна среща, се казва в сигнала.

От ГЕРБ не отрекоха, че срещата е била партийна, но категорично оспориха твърдението, че тя е била задължителна.

"Никой не е бил каран да присъства насила на предизборната среща в Кирково. Всяко противно твърдение не отговаря на истината. На срещата са били обсъдени проблеми и решения на казуси от сферата на образованието", обявиха от пресцентъра на ГЕРБ, потърсени от OFFNews за коментар.

Разпоредена е проверка от зам.-министъра на образованието Мариана Банчева. Поискани са обяснения от началника на регионалния инспекторат, коментираха за OFFNews от Министерството на образованието, младежта и науката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews