Сидeров за евентуалните оставки в кабинета: Бих насочил вниманието си към Захариева

OFFNews 15 ноември 2018 в 13:17 4164 1

"Аз бих насочил моя поглед към външния министър Екатерина Захариева. Сега няма да изброявам моите забележки към нея, но има няколко теми, по които тя търпи критики."

Така председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров дали би спекулирал кой от правителството според него може да се раздели с поста си. Думите на Сидеров са по повод днешното интервю на премиера Бойко Борисов, в което той каза, че ще има рокади в кабинета, но не е сега времето за тях.

Сидеров обаче призна, че може и да се разбере със Захариева. "Може да седнем и да си поговори с нея, да й обясня как вървят нещата в света и да заеме една по-балансирана позиция", обясни лидерът на "Атака".

Попитан дали "Обединените патриоти" ще решат въпроса с оставката на вицепремиера Валери Симеонов, след като днес премиерът отново прехвърли темата на тях, той отговори: "Аз този въпрос за себе си съм го решил. Питайте Каракачанов, Борисов, Цветанов. Най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла, а направо гореща", каза лидерът на "Атака".

Той имаше сериозни критики по повод разминаванията в позицията на управляващите за пакта за миграцията на ООН. Миналата седмица Захариева и още двама министри защитиха документа, а след среща в Министерския съвет в началото на тази беше решено, че България няма да го подписва.

"Вчера виждам, че по отношение на пакта за мигрантите във външната комисия имаше завой. На коалиционен съвет ние се събираме, казваме, че този пакт не трябва да се подкрепя в България, премиерът се съгласява с това, изведнъж от външната комисия започва да се говори нещо друго", каза Сидеров.

"Докато този отбор не се разтури, аз няма да предам четата, но искам и взаимно зачитане", каза още той по повод взаимоотношенията в управляващата коалиция.

Сидеров коментира и протестите от последните дни. По думите му българите трябва да имат право на протест. "Няма значение колко човека ще излязат, двама, трима или 2000. Ние сме партията, която вероятно е правила най-много протести в последните 14 години", каза той.

Лидерът на "Атака" каза още, че на коалиционен съвет е предложил новите данъци върху старите коли да бъдат премахнати и да се върне досегашното положение.

От ГЕРБ пък обявиха, че няма условия за предсрочни избори. "Ако някой мисли, че може да предизвика предсрочни избори, си е направил грешен анализ на ситуацията, а когато имаш грешен анализ, няма как да взимаш верни решения", коментира Тома Биков. Според него опозицията ще загуби предстоящите догодина избори за евродепутати. "Това ще гарантира 4-годишен мандат", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови