Сидеров: Цветанов на неделно училище, за да не прави повече гафове

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2018 в 10:39 4040 0

Снимка Архив

Лидерът на Атака Волен Сидеров покани вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов на неделно училище, за да не прави повече дипломатически гафове. 

Повод са думите на шефът на ПГ на ГЕРБ че "Русия и Китай са едни от основни потенциални заплахи за мира и стабилността" след края на 82-рото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ в София. 

Това е груба грешка, такива думи не се говорят. Да кажеш, че Русия и Китай са заплаха за мира - това е груб дипломатически гаф. Аз отдавна съм казал, че мога да направя едно неделно училище, да изнасям лекции, коментира Сидеров. На Русия и Китай едва ли им пука какво говори в България Цветан Цветанов, допълни той по Нова тв. 

Радвам се, че след толкова години в българската политика направих една школа. Сега виждам, че лидерите на най-голямата дясна и най-голямата лява партия говорят тези, които аз съм излагал през годините, заяви Сидеров. Аз съм предлагал нещата, които сега се чуват, подчерта той.

„Миналата седмица лидерката на опозицията критикуваше правителството защо не взима повече мерки за мигранти. През 2013-2014-та аз предлагах същото, имаше техен премиер – Орешарски. Предлагах затваряне на границата. Сега го чувам от премиера същото нещо. Е, след 5-6 години закъснение, но пак се чува. Това е добре, защото най-после България изразява на глас това, което е нейният интерес. Чувам от премиера нещо, което преди години щеше да е наречено национализъм, шовинизъм. Европеец съм, но първо съм българин – това съм го повтарял стотици пъти”, припомни Сидеров.

Тук става дума за инстинкт за самосъхранение. Хората в Европа видяха, че това безконтролно нахлуване на вълни от незаконни нарушители на границата, защото Европа бе приела политиката под външен натиск и казваше – давайте ни още. Това, което липсва на диалога и коментара по темата е, че лидерите в Европа все още не стигат до същината на проблема, кое предизвика тази мигрантска вълна. Не е ли това политиката на САЩ в Близкия изток и Северна Африка, която запали няколко огъня. Разрушиха Либия. Какво е Либия сега? Една безконтролна територия, от която бягат хиляди и хиляди. Египет – на власт дойдоха „Мюсюлманските братя”. Ирак – разрушена територия, от която се роди ИДИЛ. Сирия – не успя, защото се намеси Русия”, заяви той.

Всичко това са удари, нанесени от американската военна машина, понякога пряко, и от техните служби и сателити в региона – Саудитска Арабия, Израел и т.н. Това предизвика вълните на мигранти и ние трябва да го казваме. Следващата стъпка ще бъде това, европейските лидери да посочат САЩ и да кажат: „Вие сте виновни за това, което търпим сега”, подчерта Сидеров.

Политикът заяви, че формирането на мигрантски центрове извън ЕС вече е технически въпрос, който трябва да се реши на формата Съвет на върха.

„Идеята на Борисов е много добра. Извън, а не вътре да ни карат да построим общежития. А навън, защото да подчертая, това са незаконни, това са нарушители. Още го има в Наказателния кодекс, да припомня. Оттук нататък, ако започне да се прилага това ще е една спирачка, защото не са прекратени нещата. Не е свършила тази амбиция на големите империи, да слагат ръка на територии и да разбъркват цели проблеми”, каза Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови