Сидеров посреща рожден ден в Крим

OFFNews 19 април 2018 в 16:04 5368 2

Снимка Пресцентър на ПП "Атака"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посрещна рождения си ден в Крим.

Той е там за участие в икономически форум в Ялта заедно с заедно с колегите си от парламентарната група на "Обединените патриоти" Явор Нотев, Десислав Чуколов и Маргарита Николова. Основната тема на форума е "Глобалното бъдеще. Бъдещето на Русия".

Идва това време, в което ЕС ще се еманципира от влиянието на САЩ и ще започне по-самостоятелна политика. Това ще е шанс и за България, защото е силно зависима от Брюксел и Вашингтон, коментира Сидеров.

Сред темите на икономическия форум в Ялта са цифровата икономика, международното сътрудничество за териториално развитие, инвестициите във високотехнологични индустрии, бъдещата енергийна икономика, опазването на културното наследство, благоденствието на хората, както и екологията.

Всяка година на форума присъстват високопоставени руски държавни служители, международни експерти, бизнесмени и икономисти, представители на бизнес организации и лидери на общественото мнение.

„Важно е тук, в Крим, да се събират международни представители и да се правят такива срещи, защото по този начин става ясно, че Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването му", заяви Волен Сидеров.

Той посочи, че партия "Aтака" е имала наблюдатели по време на референдума в Крим през 2014 г. Според него тогава си проличало, че хората искат анексирането на полуострова от Русия.

"Искаха го и българите тук, те се страхуваха от дискриминация от страна на Киев след преврата. Виждаме след 4 години, че промените са много осезаеми. Забелязват се още от летището в Симферопол. Навсякъде виждаме сериозен размах, строежи и грижи от страна на правителството в Москва“, каза лидерът на Атака.

Волен Сидеров добавя, че кризата в отношенията между Европа и Русия няма да продължи дълго:

"Идват евроизбори и от доста европейски държави ще се усили присъствието в ЕП на партии като АТАКА – патриотични, консервативни, които държат на национални и консервативни ценности и това ще повлияе на политиките в Европа. Там големите компании и хората като цяло не желаят санкции срещу Русия и враждебни действия. Те искат сътрудничество, бизнес, икономически връзки. Не мисля, че всички държави са срещу Русия. Това беше идея на САЩ предимно".

Сидеров посочи още, че сегашното правителство и Борисов правят усилия да компенсират загубата от спрения проект за "Южен поток" и в момента обмислят някакъв друг вариант за газопровода, в който да се включи България.  

Лидерът на АТАКА определи, че е "много е важно", че България не е експулсирала руски дипломати.

По време на престоя си в Крим Сидеров ще даде интервюта за Russia Today, Russia 24 и телевизия ORT.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

20.04 2018 в 00:00

sawall, бъркаш се нещо. Сидеров беше русофоб само докато беше редактор в „Демокрация“, през 90-те. След това дълго време не можеше да се самоопредели. А русофил стана, когато се скара с Далавери и създаде собствена партия, преди около 13 години.

12182

1

sawall

19.04 2018 в 17:32

Този до преди 5 години го помня как бълваше русофобска омраза. Но сега е в другата крайност, защото рублите потекоха към джобчетата му. Кой ти плати почивката, Сидеров? На руски разноски ли е?