Сидеров: Партньорите да ме търсят по-често, искам да оцелее коалицията

Лидерът на Атака предпочитал вече да се занимава с изящно изкуство, но не можел да изостави хората си

OFFNews 24 февруари 2018 в 10:45 4225 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров призова коалиционните си партньори да се обръщат към него по-често, защото е най-опитният в политиката и парламента. 

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов трябва да търсят моя опит, коментира Сидеров по бТВ. Той подчерта, че ще направи всичко възможно коалицията на Обеднените патриоти да се запази.  Той упреква и колегите си от ГЕРБ в липса на достатъчно консултиране, съветване и вслушване в коалиционния партньор. „Ние може да сме по-малък коалиционен партньор, но моят натрупан политически опит за тях трябва да е ценен. Ако те не го оценят, значи смятат, че са самодостатъчни”, каза Сидеров. 

Той подчерта, че не показва его. „Това е полезно за тях, не за мен. Аз предпочитам да се занимавам с изобразително изкуство и с изящно изкуство вече. Ако съм още в политиката, то е защото чувствам ангажираност към хората, които са ме следвали през годините. Вече съм на такова ниво, че не се засягам, това не е обидно за мен, аз просто им го казвам като добър съвет”, посочи той.

По думите му съдбата на управляващата коалиция зависи от ежедневните действия. 

По повод оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова Сидеров заяви: Не знам дали е укоримо да познаваш някой, който е в бизнеса, освен ако той не е направил закононарушение. 

„Всеки познава някого. Познавам всички бизнесмени, повечето банкери, интелектуалци, какви ли не хора. Ако заради всяко познанство трябва да се самоукорявам…”, заяви лидерът на „Атака”. Според него Петкова дължи на Патриотите разговор като коалиционни партньори, в който да обясни по-аргументирано и по-задълбочено защо подава оставка.

Нямаме претенции към поста на енергиен министър, нашите министри са ясни, категоричен беше Сидеров. Той обяви, че може да посочи подходящи хора, но няма да разкрива имената им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

3

Babaliuga

24.02 2018 в 14:00

За такива като Сидеров, А. С. Пушкин е написал една много хубава епиграма:

Полу-милорд, полу-крадец,
полу-мъдрец, полу-невежа,
полу-подлец, ала изглежда
ще стане истински подлец.

Друго не може да се каже тук.