Сидеров изревнува: Костадинов не може да е новият Волен

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2022 в 18:10 7063 1

Снимка facebook.com/volen.ataka

"Не, Костадин Костадинов не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира “Да живее България!” като Костадин или като другаря Георги Димитров, който, бягайки във Виена след Септемврийското въстание през 1923 г., казал от границата на умиращите жертви тук: “Горе главата, славни борци!” Да си лидер не означава да ходиш по телевизии и да говориш като навит с пружинка, да си лидер означава да си най-отпред, когато има битка. Аз винаги съм го правил. За Костадин не е е сигурно. Затова моля пишещите във Фб да не наричат Костадин “новия Волен”, просто защото е далеч от това сравнение".

Това заявява лидерът на "Атака" Волен Сидеров в позиция, озаглавена "Защо Костадин не е новият Волен".

"Голям напън беше последните два месеца - проглушиха ушите на българите, как на 12 януари щели да дойдат 50 хиляди и да влязат в Народното събрание, ако не падне зеленият сертификат. Нито падна зеленият сертификат, напротив, гласуваха да е задължителен за всички, които влизат в Парламента, а от обещаните 50 000 на площада видяхме около 2000. Но най-важното е, че там не видяхме Костадин Костадинов, когото през последните месеци наричат “Новият Волен”. С две думи - водач на народа, какъвто не са виждали досега - така поне прочетох в социалните мрежи. Даже с Ботев и Левски го сравняват. За Левски и Ботев не мога да говоря, те са национални герои. За Волен - мога. Защото това съм аз. С 20-30-годишен стаж в обществената работа и с толкова много сблъсъци с властта, която и да е тя, за които не могат да сънуват хората от поколението на Костадин" - каза лидерът на "Атака".

Костадин Костадинов "е по-млад от мен и съм му давал съвети. Не се вслуша в тях. Негова работа. Само че лидерството означава смелост. Аз не бих си останал в къщи, ако съм свикал хора на площада, защото съм “карантиниран”. Щях да изляза и да поведа тия, които съм призовал, защото те чакат именно мен, а не заместникът ми да говори пред тях. Пък ако ще да ме глобят или арестуват, и двете мерки са ми ги прилагали" - заявява още Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови