Сидеров даде 2 дни на ДАНС и МВР да отговорят за инцидента с Деница Сидерова

OFFNews 08 октомври 2018 в 14:12 6708 1

Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров зададе изпрати писма с въпроси до шефовете на МВР и ДАНС във връзка с инцидента на пътя, в който засегната бе съпругата му Деница Сидерова (бившият депутат от "Атака" Деница Гаджева - б.р.). Депутатът от Обединени патриоти настояват двете структури да му отговорят до началото на парламентарната седмица, т.е. до сряда.

В писмото си националистът пита председателя на ДАНС Димитър Георгиев какво знае службата за суданеца Мацди Мозамил Ахмед Гандур, който по думите на Сидеров на 5 октомври е нападнал и преследва в продължение на 15 минути съпругата му на бул. Симеоновско шосе в София. Сидеров пита още кога и къде същият човек се е снимал тежко въоръжен и какви са връзките му с ислямския свят.

В друго писмо депутатът пита вътрешния министър Младен Маринов какво е установило МВР за суданеца, какви са връзките му с ислямския свят, къде и защо се е снимал тежковъоръжен, какво процесуални действия са извършени след инцидента и кой прокурор ги е извършил. Той настоява да знае още защо в съобщението на МВР не е било отразено, че задържаният е преследвал автомобила на Сидерова, създавайки и множество опасни за движението ситуации. Волен пита още защо арестуваният е бил изведен през таен изход на 4-то Районно, има ли повдигнати обвинения и къде се намира сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови