Ще имаме консулство във Венесуела, Барбадос открива свое у нас

OFFNews Последна промяна на 29 март 2017 в 12:17 3389 1

Ще имаме консулство във Венесуела, Барбадос открива свое у нас

Правителството прие решение за откриване на консулство на България във Венесуела, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице и със седалище в гр. Каракас. С решението се назначава Стефан Златаров за почетен консул. Той ръководи успешен бизнес и се ползва с висок авторитет в деловите среди в страната.

Назначаването на почетен консул ще допринесе за насърчаване на двустранните отношения във всички сфери от взаимен интерес и за разширяване на мрежата на почетни консулски длъжностни лица в чужбина.

С друго решение Министерският съвет даде съгласие Барбадос да открие в страната ни консулство и да назначи за свое почетно консулско длъжностно лице назначен Петър Илиев, който е доктор по право, адвокат и университетски преподавател. Откриването на консулство се очаква да допринесе за улесняване на контактите с тази страна и за развитие на двустранните отношения в различни области от взаимен интерес.

Правителството даде съгласие и за промяна на класа на консулството на Кралство Тайланд в България в генерално консулство, ръководено от почетен (нещатен) генерален консул. Промяната ще допринесе за по-нататъшното разширяване на сътрудничеството между двете държави в областта на търговско-икономическите отношения, образованието, културата, туризма.

Запазват се седалището и консулският окръг на генералното консулство, ръководено от Виктор Меламед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

29.03 2017 в 13:22

Барбадос да открие в страната ни консулство и да назначи за свое почетно консулско длъжностно лице назначен Петър Илиев

За какво му е на един адвокат и университетски преподавател дипломатическа неприкосновеност?
Някой да хвърли 50стинки за разясняване на главоблъсканицата?