Шествие с черни знамена сутринта, БСП празнува 9-ти септември от обяд

OFFNews 09 септември 2016 в 06:32 8496 6

Снимка Архив

Шествие под мотото "Национален траур 1944 година" тръгва днес от храм "Св. Александър Невски" в 10,30 часа.

Каним всички, които милеят за България и бъдещето на децата ни... да се съберем и участваме в шествие под мотото НАЦИОНАЛЕН ТРАУР 1944 година и така достойно да покажем своето отношение към тази трагична за Отечеството ни дата. Шествието ще завърши пред срамния съветски паметник, пишат организаторите във фейсбук. 25 души ще носят огромен черен флаг на шествието. 

БСП ще празнува 9-ти септември от обяд. В 12 часа цветя на Паметника на незнайния войн ще поднасят лидерът Корнелия Нинова, председателят на партията в София Калоян Паргов, членове на ръководството и симпатизанти. В 17 часа е поднасянето на венци пред Паметника на Съветската армия, където ще цветя ще полагат депутати, общински съветници, членове на антифашисткия съюз и различни организации. Половин час по-късно от езерото Ариана тръгва шествие към Братската могила в Борисовата градина. В 18 часа е началото на честването "Девети септември - Ден на свободата и празник на победата над фашизма в България" на Братската могила в парка. 

На пл. „Света Неделя” "Национална Съпротива" организира шествие в памет на жертвите от комунизма от 20 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

6

ovgun

09.09 2016 в 11:48

Пичове, не сте живели тогава след 2 национални катастрофи, мобилизация да се биете за Хитлер, награди за рязане на глави на деца и възрастни уличени в партизанство, нито имате представа каква е била икономическата обстановка в България. Освен това, не мисля, че скромната ни нация след поредния провал е имала мотиви и капацитет да се бори с нововъведения световен ред. Най-хубавото е че вече глави не се режат в България и не се убиват политици (това не знам дали е толкова хубаво, ама най-вероятно е). А най-важното е да извлечем добрите и лошите страни на изживяното и без излишни емоции да се обединим и търсим общ път. Това противопоставяне, обиди и меляне на историята до никъде няма да доведе, освен до материал за журналистите и вечните кавги в парламента.
 
X

Да помогнем на украинските деца!