Шефовете на биячите на протестиращи повеждат листите на ГЕРБ

OFFNews 09 октомври 2021 в 16:36 6890 1

Министърът на вътрешните работи по време на побоищата над протестиращи и неговият наследник на поста, по чието време се укриваха записите с насилие, са водачи на листите на ГЕРБ. Младен Маринов ще води в София-област, а Христо Терзийски - в Кюстендил. 

Само преди седмица другият пряк виновник за пребиването на младежите зад колоните на Министерски съвет - бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, беше назначен от Йорданка Фандъкова като директор на Столичния инспекторат.

Младенов и Терзийски бяха водачи и на предишните два избора. Тогава обаче скандалните записи, в които се вижда как полицаи ритат вързани с белезници на земята хора, все още не бяха излезли. Те бяха открити след продължило дълго търсене, след като прилежно бяха скрити по време на управлението на Христо Терзийски. Седемте полицаи - сред тях и жена, които ритаха с наслада вързани младежи на земята и се гавреха с младо момиче, бяха наказани със "забрана за повишаване в длъжност" за срок от 1 и 2 години и "порицание" за 6 месеца.

Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде водач в Пловдив, съобщи самият той във Фейсбук. Втори след него е скандалният бивш кмет Иван Тотев, който неотдавна беше разжалван от ГЕРБ и на негово място беше издигна кандидатурата на настоящия кмет Здравко Димитров - Зико. В Пловдив-област ще води Дани Каназирева, която мина през няколко партии, последната от която беше Нова република - съюзът, в който участваше ДСБ. Каназирева многократно е била атакувана за близостта си с Георги Гергов от БСП. 

В публикацията на Борисов не се казва дали ще бъде водач в софийски район.

Почти няма промяна в другите листи на ГЕРБ.

Бившият социален министър Деница Сачева ще води в Добрич, бившият министър на външните работи Екатерина Захариева - в Пазарджик, бившият енергиен министър Теменужка Петков ще е водач в Търговище, а бившият здравен министър Костадин Ангелов - във Велико Търново. Делян Добрев ще води листата в Хасково.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО