Шефът на СОС: На финала градинката на Седмочисленици ще изглежда коренно различно

OFFNews 05 октомври 2018 в 21:01 8609 1

Имам уверението, че във финалния вариант градинката на „Св. Седмочисленици” ще изглежда по коренно различен начин, заяви пред bTV председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

В момента е сиво на фона на сиво, няма как да го оценим, заяви той, като подчерта, че на финала градинката ще изглежда различно - с градска мебел и озеленяване.

Герджиков подчерта, че през 2013 г. е направен е направен архитектурен конкурс и в комисията са участвали множество архитекти. Те са класирали на първо място архитектурното студио, което в момента осъществява проекта.

Ясно е записано – предвижда се подмяна на асфалтовата настилка в градинката на „Св. Седмочисленици” с бетонни павета в 3 нюанса, припомни председателят на Столичния общински съвет.

Той каза още, че ремонтът на „Граф Игнатиев” е с цена около 240 – 250 евро на кв. м. По думите му в началото на ноември трамваят би трябвало да бъде пуснат.

Крайният срок за завършването на цялата зона е краят на март. До края на ноември – началото на декември, докато времето позволява, ще се прави нещо, а през зимата дейностите ще бъдат преустановени. Има време до края на март да се поправят всички неща и тогава ще ги гоним за всеки ден, за всеки квадратен метър, за всеки лев, заяви още шефът на СОС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

05.10 2018 в 21:59

Еленчо, ти вече нали си голям? Вече си в напредналите в детската градина, нали така?
Я ме светни тогава, как така от корените на крушата ще порастат дини. И как виолетовите пейчици по края ще променят "коренно" пода на гаровия нужник. Или на фоайето на селския крематориум.
Е тая изцепка, вече ще ви изяде изборите. Тоя път се осрахте съвсем.