Шефът на СОС иска промени в бордове, Борис Бонев влиза в ''Асоциация за развитие на София''

Дават съвета по наркотични вещества на Ваня Григорова, Калановски ще следи гробищните паркове

OFFNews 05 март 2024 в 14:12 2477 1

Цветомир Петров

Снимка БГНЕС/архив

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък няколко предложения на председателя на градския парламент Цветомир Петров за промени в бордове на структури, създадени с решения на съвета. По правилник за членове могат да бъдат избирани настоящи общински съветници, съобщават от СОС.  

Първата промяна ще бъде в Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, която подпомага спортното развитие на софиянци и популяризира спорта в градски условия. За членове на новия УС на Фондацията се предлагат съветниците Димитър Шалъфов, Христо Копаранов и Димитър Петров от ПП-ДБ-СС; Георги Георгиев и Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС; Иван Таков и Николай Велчев от БСП; Ивайло Йонков от КОД; Пламен Даналиов от ИТН, независимия Венци Стойчев, както и зам.-кметът по финанси Иван Василев.

За председател на комисията, която ще следи спазването на Наредбата за гробищните паркове, се предлага общинският съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. В състава й влизат още Димитър Вучев /ГЕРБ-СДС/, Иван Виделов /БСП/, Карлос Контрера /ВМРО/ и независимият Красимир Гълъбов. „Това е изключително важен орган, тъй като и кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент за една година да възстановим средата на местата за покой, занемарявани в продължение на 30 години. С общи усилия можем много по-бързо да променим местата, на които отдаваме заслужена почит към своите близки“, коментира шефът на СОС.

Промени ще има в състава на съвета по Програмата на Столичната община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Новите членове се предвижда да бъдат: д-р Антон Койчев /ГЕРБ-СДС/ , Диана Тонова /БСП/, Марта Георгиева и Пламена Терзирадева-Велкова от ПП-ДБ-СС, както и Емил Димитров от „Възраждане“.

Нови членове ще има и в УС на Асоциация за развитие на София – Борис Бонев и Цветелина Симеонова – Заркин от ПП-ДБ-СС, Антон Хекимян и Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС, Войслав Тодоров от БСП, Вили Лилков от КОД, независимият съветник Севделина Петрова и зам.-кметът по култура Яна Генова. 

Съветниците ще одобрят ново ръководство и на Общинския съвет по наркотични вещества. За председател на тази структура се предлага Ваня Григорова от БСП, а за заместници Саад Алуани от „ПП-ДБ-СС“ и зам.-кметът по социални дейности Надежда Бачева.

Съветът по безопасност на движението на децата в София, който осъществява общинска политика за опазване здравето и живота на децата, като участници в пътното движение ще има нов председател – зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов. За членове на Управителния съвет на Съвета по безопасност на движението се предлагат и съветниците Димитър Шалъфов / ПП-ДБ-СС/,Ваня Тагарева /ГЕРБ-СДС/ и Еньо Савов /БСП/.

„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй като работата на тези структури не търпи повече отлагане“, посочи още Петров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

1

Гражданин

05.03 2024 в 20:14

Това умнокрасиво нищожество, след като нищо не спаси в София сега нищо няма да развие. Посредствеността е неизтребима.
 
X

Да помогнем на украинските деца!