Шефът на СОС Георги Георгиев сезира прокуратурата за разрешение за строеж във Възраждане

OFFNews 08 септември 2023 в 16:23 1459 0

Георги Георгиев

Снимка СОС

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал в прокуратурата срещу още едно разрешение за строеж в жилищен квартал. Този път заради гражданско недоволство в район "Възраждане".

Строежът пред блок 18 в Зона Б-5 на район "Възраждане“ се е оказал сходен на случая в квартал „Овча купел“. Гражданите са се оплакали на председателя за строителството на нова сграда с площ от над 7000 кв.м. в близост до домовете им. 

„Поисках главният архитект на Столична община Здравко Здравков да установи дали има нарушения при строителството. Кметът на района г-жа Савина Савова ни съдейства напълно при проверката, за което ѝ благодаря. Резултатите са, че има нарушения в строителната документация и при определяне на отстоянията на новата сграда спрямо съществуващия голям жилищен блок. 

Затова, след месец работа по случая и намиране на законови основания за това, днес сезирах прокуратурата и уведомих за това протестиращите граждани, които се обърнаха към мен преди няколко седмици за съдействие.

Благодаря и на тях за активната им позиция. Законът е над всички. И всички сме равни пред него, разказа за случая Георги Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки