Шефът на СОС: Депутати от Възраждане са играли ролята на охрана на вишка, има преписка в Пето РПУ за сваленото знаме на Украйна

OFFNews 05 май 2022 в 13:32 3870 2

Снимка БТА архив

Депутати от "Възраждане" са играли ролята на охрана на вишка, чрез която е било свалено знамето на Украйна от фасадата на Столичната община. Безобразно поведение. По случая вече има образувана преписка в Пето РПУ. 

Това коментира председателят на СОС Георги Георгиев, след като по-рано днес украинското знаме бе свалено от сградата на "Московска" 33. Установена е самоличността на извършителите, като това е извършено от полицаите, които охраняват сградата на общината. По техните думи изрично им е било казано да не се месят, като са се позовали на правомощията им на народни представители. Броени минути след това сложихме друго знаме на Украйна на фасадата, обясни Георгиев. 

"Става въпрос за грубо посегателство над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива крайно притеснителни размери. Отчаяното желание да се попадне в медиите води до такива закононарушения. Очакваме компететнтните органи в лицето на МВР да си свършат работата", подчерта Георгиев. 

Той добави, че има ясна и категорична позиция на СОС и припомни, че решението за поставянето на украинското знаме е било прегласувано, след като беше върнато от областния управител на София. 

"Предлагам уважаемите депутати, за да си заслужат заплатите, да гласуват закони, решения на Народното събрание, вместо да се катерят с вишки по фасадите на сградите или да ги охраняват. Това е несвойствена дейност, а и е нужен специален лиценз за охранителна дейност", каза още Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

borisboris

05.05 2022 в 16:14

Добре, интересно ми е след разпада на путлеристан (който е неминуем) и секването на паричните потоци какво ще правят всички тия хорица на яслата.

12130

1

borisboris

05.05 2022 в 14:56

Депутати от възраждане са играли за тоя, дето плаща с рубли. Необходими са мерки.