Шефът на Пътна полиция е подал рапорт за напускане

OFFNews Последна промяна на 18 март 2015 в 16:58 2710 3

Шефът на Пътна полиция подаде оставка

Директорът на КАТ - "Пътна полиция" Антон Антонов е подал рапорт за напускане, съобщи БНР. Очаква се три пъти да бъде намален ръководният състав на Главна дирекция "Национална полиция". Персоналът в службата ще бъде съкратен с около 20%.

Всички освободени от Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат пренасочени към свободни щатни бройки в различни поделения на МВР, където има такива.

"Хоризонт" научи още, че намаляването на щата е заради това, че част от функциите на Главната дирекция ще се преместят в ГДБОП, след като службата се върне в МВР.

Другата причина е, че според експертите щатът на двете бивши вече главни дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" е бил раздут.

Възможно е и част от работещите в Националната полиция да бъдат върнати обратно в ГДБОП. След връщането на дирекцията в МВР, там трябва да бъдат назначени малко повече от 600 души, за да бъде попълнен съставът й. След преструктурирането на щата на Главната дирекция се очаква да бъде уточнена бройката на състава на някои от областните дирекции в МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2015 в 19:35

И кво праим ся?

18.03 2015 в 17:52

Плолцията трабва да улеснява движението а не да се крие в храстите за да санкционира нарушенията


Еми не е така уважаеми пуйчо. Полис-мените се крият в храстите по няколко причини, но нито една от тях не е с цел да санкционира нарушения! Защото "санкция" следва да е съгласно закона. А те се крият по следните причини:
1. Облекчаване, физиологични нужди
2. Облекчаване, с цел за "олабят жилата"
3. Абе просто спрел да "пусне ена вода"
4. Нерегламентирана почивка през работно време
5. Заработка за шефа
6. Зароботка за фонда "И аз съм човек"
7. Да спастрят некой бял лев за черни дни

Затова лично аз съм против "мобилните камери"! Стационарни - ОК! Ако искат да ги слагат по 5 на километър! Ма потните милЮционери да ме питат "Ся ко праим?" Ай сиктир!

18.03 2015 в 17:30

Питам се за какво е тази пътна полиця.
Правят се едни безмисленни технически прегледи... Всеки знае, че спирачките ка колата трябва да работят ако иска да не си счупи главата а емисионни тестове могат да се правят на 2-3 години.

Общинската полиция спокойно може да се заеме с транспортните проишествия.

Плолцията трабва да улеснява движението а не да се крие в храстите за да санкционира нарушенията