Шефът на Пътна полиция е подал рапорт за напускане

OFFNews 18 март 2015 в 16:58 3150 3

Шефът на Пътна полиция подаде оставка

Директорът на КАТ - "Пътна полиция" Антон Антонов е подал рапорт за напускане, съобщи БНР. Очаква се три пъти да бъде намален ръководният състав на Главна дирекция "Национална полиция". Персоналът в службата ще бъде съкратен с около 20%.

Всички освободени от Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат пренасочени към свободни щатни бройки в различни поделения на МВР, където има такива.

"Хоризонт" научи още, че намаляването на щата е заради това, че част от функциите на Главната дирекция ще се преместят в ГДБОП, след като службата се върне в МВР.

Другата причина е, че според експертите щатът на двете бивши вече главни дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" е бил раздут.

Възможно е и част от работещите в Националната полиция да бъдат върнати обратно в ГДБОП. След връщането на дирекцията в МВР, там трябва да бъдат назначени малко повече от 600 души, за да бъде попълнен съставът й. След преструктурирането на щата на Главната дирекция се очаква да бъде уточнена бройката на състава на някои от областните дирекции в МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!