Шефът на НСО предложил охрана на Нинова след двете катастрофи с колата ѝ

OFFNews 15 ноември 2017 в 08:12 2804 1

Националната служба за охрана е предложила да пази лидера на БСП Корнелия Нинова след като тя претърпя две катастрофи със служебния си автомобил. 

Това съобщи Нинова по бТВ. По думите ѝ от НСО са я уверили, че имат информация, която налага охраната ѝ. 

Аз отказах, това ми е принцип в политиката, обясни Нинова. 

Не смятам, че хората трябва да плащат данъци, за да ме пазят мен, категорична бе тя. Нинова увери, че вече е забравила двете катастрофи и се чувства добре. 

Няколко души ще отговарят в съда за твърдения, че съм била уволнявана за корупция. Никога не съм уволнявана за корупция, нито от Сергей Станишев, нито от когото и да било. Има си съд, там госпожата и останалите да си докажат твърденията, заяви Нинова в отговор на твърдение на Десислава Атанасова от ГЕРБ за уволнение на Нинова като зам.-министър по време на тройната коалиция. Социалистката обвини ГЕРБ в манипулация заради думите, че отричала, че е участвала в приватизация на дружеството "Техноимпекс".

"Когато влязох в политиката - веднага си продадох акциите. Когато правиш политика, не трябва да правиш бизнес - въпрос на вътрешно усещане", обясни Нинова. Тя припомни, че раздържавяването на "Техноимпекс" е проверявано три пъти - от различни главни прокурори по различно време.

Да му мислят тези, които ще ги проверят за първи път. Защото трябва да се провери как по времето на Бойко Борисов се продаде "Булгартабак", делът от едно от електроразпределителните дружества, придобиването на банка от Цветелина Бориславова - неща, които не са проверявани, даде примери Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови