Шефът на КЕВР: Вдигаме цената, защото в "Софийска вода" са с ниски заплати

OFFNews 14 април 2016 в 16:30 9058 34

Иван Иванов, смята че за качествена вода трябва да се плаща повече

В "Софийска вода" има не само управа на дружеството, там работят и стотици български граждани, и то най-често - на много ниска заплата. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от bTV. Според него трябва да се предвиди възможност и техните заплати да нараснат, така както растат заплатите на всички български граждани.

По думите на Иванов, ако се разгледа по-високата цена на водата, ще се окаже, че се повишава с по една стотинка на година и това трябва да се има предвид от всички, които твърдят, че има сериозно поскъпване.

"Ако хората искат да пият качествена вода, да няма прекъсване на водоснабдяването, трябва да знаят, че това изисква определени инвестиции", посочи Иван Иванов.

Припомняме, че през 2005 г. избухна скандал, след като се разбра, че тогавашният шеф на "Софийска вода" Кевин Старлинг е взимал месечна заплата от 68 000 лв., а годишното му възнаграждение е било 816 000 лв. Финансовият директор взимал 52 800 лв., а останалите 7 чужденци в управата на дружеството - между 24 800 и 35 200 лв. на месец. Тогава от "Софийска вода" опровергаха информацията, но не казаха какви са възнагражденията на ръководството на фирмата. Казаха само, че заплатите са в рамките на нормалните ставки за такива мениджърски постове. 

Очаква се цената на водата в София да се повиши от 1 май т.г., като тя ще е валидна за осем месеца - до края на годината.

Окончателно решение за цената на водата в София трябва да се вземе на закрито заседание на КЕВР на 28 април. Според законодателството новите цени влизат в сила от началото на месеца, следващ решението на регулатора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!