Шефът на Европейския парламент на посещение у нас

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2017 в 06:46 3669 1

Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически групи в европарламента пристигат на работно посещение у нас днес. Поводът е предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. В делегацията са още Диего Канга Фано, началник на кабинета на председателя на ЕП, и Клаус Веле, генерален секретар на Европейския парламент.

Днес Таяни ще направи обръщение към народните представители от 44-тото Народно събрание на извънредното заседание на парламента.

След това ще се проведе и двустранна среща между председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и Антонио Таяни. В пленарната зала ще бъдат и посланици на държавите-членки на ЕС и на страните от Западните Балкани.

Също така в парламента ще се състои среща между Председателския съвет на ЕП, Председателския съвет на Народното събрание и комисиите, ангажирани с Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Преди срещата си с парламентаристите Таяни ще отиде на „Дондуков“ 2 за среща с държавният глава Румен Радев ще проведе.

В срещата ще участват председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, генералният секретар на ЕП Клаус Веле, председатели и представители на политическите групи в ЕП.

По-късно след обяд Антонио Таяни ще участва и в дебат с млади хора на тема „Гласът на младите: Каква Европа искаме?", който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академична общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в Европейския парламент.