Шефовете на ДАНС, разузнаването и ДАТО са в неплатен отпуск от началото на май

OFFNews 17 май 2021 в 17:05 4072 1

Председателите на ДАНС, ДАР и ДАТО са в неплатен отпуск от началото на май, съобщиха от правителствената пресслужба.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. Функциите му изпълнява единият от заместник-председателите на агенцията и оперативното ръководство на контраразузнаването работи.

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

По-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков разкри, че ръководни кадри в службите за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Рашков не уточни за колко души става дума, но заяви, че са "прекалено много на брой".

След изказването на министъра НСО излезе с позиция, в която съобщи, че началникът на националната служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев изпълнява задълженията си в момента и не е в отпуск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Vladalex

17.05 2021 в 18:53

Предлагам да спрете да пишете, че нам-колко си шефове на МВР били в нам-какъв си отпуск. Напишете най-после, че отпускът им е прекратен и им е връчена заповедта за освобождаване заедно със заповедта за арестуване.