Сглобката се пропуква: Борисов отказва да си говори с Петков и Василев до изборите

Борисов почти угоди на Кирил Петков: Реформа в службите ще има, но след изборите

Йорданка Веселинова 02 октомври 2023 в 12:17 9750 2

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Борисов, Бойко Борисов

Борисов даде да се разбере, че местните избори може да преподредят баланса на силите във властта.

До вота лидерът на ГЕРБ нямало да разговаря със съпредседателите на ПП-ДБ, каза Борисов пред журналисти в Пловдив, където откри нова трибуна на стадион “Локомотив”. По традиция, а и с началото на предизборната кампания, активностите му се излъчваха на живо във Фейсбук - т.нар. "Севда ТВ".

Формалната причина за решението му - пленарното заседание в петък, от което отсъстваха лидерите на ПП-ДБ, които по това време даваха старт на предизборната си кампания в София. По-вероятният мотив на Борисов е очакваното преразпределение на порциите във властта. В петък Борисов за първи път вербализира този си стремеж и определи резултатът от вота като "тест за коалициите". По думите му трите партии трябва да имат "като блок" най-много общински съветници и кметове, за да се препотвърди правителството.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново обърна палачинката и по друг въпрос. Реформа в службите може да има и преди края на войната, но след изборите, съобщи той.

Миналата седмица в един тон Борисов и Пеевски декларираха, че поисканата от "Продължаваме промяната - Демократична България" реформа в службите може да се случи най-рано след края на войната в Украйна. Това противоречи на първоначалното споразумение между двете коалиции, на базата на което се появи ротационния кабинет Денков-Габриел. Двете формации освен ротации бяха договорили и реформа в службите за сигурност. В петък от Австрия Кирил Петков обяви, че проектозаконите ще бъдат внесени в понеделник - 2 октомври.

"Ако Борисов не иска реформите в службите, нека заяви защо", призова още той.

Днес лидерът на ГЕРБ и (не)коалиционен партньор на Петков не даде отговор на този въпрос, но пък влезе изцяло в реториката на президента Румен Радев и повтори негова  стара теза. Борисов декларира, че в момента службите се ползват с доверието на "партьорите" и припомни наградите, които САЩ връчи на ръководни български кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

03.10 2023 в 09:36

Хем му трябваха, хем са му трън в очите.

14469

1

случайно прочетох

02.10 2023 в 13:00

Най-добре ще е Лойко изобщо да не говори с никого, защото само губи времето на хората с тъпотиите си!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика