Северна Македония затвори границата, нямало ток (обновена)

OFFNews 04 февруари 2023 в 12:45 7664 3

Архив

Снимка Pixabay

Скопие

Повече 4 часа граничният пункт "Гюешево" бе затворен и български автомобили не преминават. Малко след 13:30 ч. започна пропускането на блокираните автомобили.

Очаква се около 150 души да пристигнат от страната ни в РСМ за празника днес. По-рано вицепремиерът Иван Демерджиев обяви, че е получил информация за българи, които не са допуснати. Той съобщи, че има и списък с 14 лица, български граждани, на които е наложена възбрана да участват в поклонението, тъй като според властите в РСМ ще извършат провокация и напрежение.

По данни на служители на пункта автомобилите са спрени заради неработеща система. Това обясниха и служители на граничния пункт "Деве баир". Властите на Северна Македония твърдят, че причината е това, че нямало ток. Всички автомобили изчакваха на междинната граница.

От българска страна пред тленните останки на Гоце Делчев ще се поклонят вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов. Очаква се в столицата на Северна Македония да пристигнат между 100 и 150 българи, организирали се с автобуси. Те ще бъдат ескортирани от границата до подстъпите на Скопското кале.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

04.02 2023 в 13:12

Български тарикатлъци - нямало ток? А някои казват, че македонците не били българи?