Северна Македония чака в събота Кирил Петков с проект за споразумение

Ангел Марковски 14 април 2022 в 14:59 4131 4

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Македонският външен министър Буяр Османи съобщи, че вече има документ, който да служи като основа за споразумение с България и е приемлив за македонска страна, но все още няма отговор дали е приемлив за София. Подробности за този документ не се споделят нито с народните представители, нито с гражданите, съобщи македонската секция на Дойче Веле. 

"Има такъв документ, който сме готови да приемем, но докато не получим отговор, че е приемлив за Република България, смятам, че не са назрели предпоставките, за да мога да информирам народните представители и обществеността.“ „Той може да бъде отхвърлен и тогава всичко това би било ненужно“, каза Османи. Той отбеляза още, че има напредък в мисленето за предоляването на на проблемите. Разговорите между македонското и българското държавни ръководители се осъществяват ежедневно.

Думите на Османи идват в навечерието на посещението на българския премиер Кирил Петков, вицепрезидент Илияна Йотова, бившият външен министър Екатерина Захариева (ГЕРБ) и дори Костадин Костадинов "Възраждане". Те трябва да пристигнат в Битоля в събота (16 април). Шарената делегацията ще присъства на откриването на културен клуб на Сдружение "Ванчо Михайлов" в Битоля. След това се очаква Йотова и Захариева, както и Костадинов да заминат за Охрид. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

5

borisboris

15.04 2022 в 06:49

"А язе те чекам, а тебе те нема..." да не стане

700

2

Gazpatcho

14.04 2022 в 16:45

Брей, голем зор от страна на управляващите в Македония за да ги приемат в този Европейски съюз. Ами, как нема да се "натискат" след като видяха и се научиха от нас българите, каква "манна небесна" ще е този корумпиран съюз за тях и какво "лапане" на евросредства ще има за местните им политици . . .