СДС в София скочи срещу част от ДСБ, за да помогне за развод с 'Да, България'

OFFNews 08 ноември 2018 в 15:25 4796 1

Съветниците от СДС в Столичния общински съвет, които са в групата на Реформаторския блок заедно с ДСБ, призоваха колегите си да не обслужват политическите цели на социалистите. 

Д-р Антон Койчев, шеф на СДС-София и член на НИС, подчерта, че сините много съжаляват, задето представителите на ДСБ гласуват с БСП "за" провеждане на референдум на изграждане на инсталация за изгаряне на RDF отпадъци в "Топлофикация" София. 

Целта на изразената позиция има скрита цел, чрез нея "Раковски" 134 се опитва да подпомогне тази част от ДСБ, която иска партията да се раздели с "Да, България" на Христо Иванов и да се съюзи със СДС за предстоящите догодина избори, научи OFFNews от членове на ДСБ. 

Според сините, които имат Национален съвет в неделя и трябва да определят коалиционната си политика, голяма част от структурите на ДСБ са против участието на партията в коалицията "Демократична България" и искат да се съберат отново с хората на СДС. 

Няма да се разцепи групата на РБ в общината, категоричен бе д-р Койчев.

Съветниците от СДС коментираха като много неприятна новината, че ДСБ не е допусната на форума на ЕНП в Хелзинки, заради неплатен членски внос. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews