СДС ще се явят сами на местния вот, за евроизборите решават през ноември

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2018 в 13:27 1710 0

Снимка Архив

Предсрочни парламентарни избори у нас ще има, заяви лидерът на СДС Румен Христов в Плевен, цитиран от БТА. 

СДС ще обсъди на свой национален форум през ноември как да се явяват на евроизборите и евентуални предсрочни парламентарни избори. 

Основният ни опонент е БСП и едно е категорично сигурно - няма да се коалираме с БСП и ДПС, подчерта Христов. Смятаме като най-близка формация до СДС партия ДСБ, поясни той.

Лидерът на СДС каза, че като партия се фокусират още от сега за самостоятелно участие в местните избори, защото ги считат за изключително важни. Целта им ще бъде да имат добри структури по места и да постигнат удвоени резултати.

От сега ще посочат свои кандидати за кметове и общински съветници, за да има време да станат разпознаваеми. СДС има в момента четирима кметове на областни градове, които подкрепи на предишните избори, припомни Христов. Един от тях е и кметът на Плевен, който, ако реши да се кандидатира, СДС ще подкрепи за втори мандат, уточни лидерът на партията. 

Евроизборите, според Христов, са много тежки и засега СДС няма решение как ще участва в тях, но не е реалистично да участва самостоятелно.

Христов заяви още, че подкрепят ГЕРБ в действията им за влизане на България в Еврозоната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови