СДС определи Тафров като политически джебчия, сезира ЦИК

Последна промяна на 15 май 2019 в 15:34 2837 7

Румен Христов, лидер на СДС

СДС ще сезира ЦИК за кражба на символите и името на СДС и неправомерното им използване в предизборните материали Стефан Тафров, кандидат за евродепутат от Демократична България. 

Това става ясно от отворено писмо до Тафров, публикувано от СДС.

В текста се казва: 

Г-н Тафров, в публичното пространство Вие разпространявате предизборни клипове, в които използвате символите на Съюза на демократичните сили, без да сте кандидат на тази партия. Не вярвате ли в идеите и успеха на „Демократична България“, та се налага да крадете символите и авторитета на СДС?

Не е мъжко, г-н Тафров! Не започвайте евентуалното си евродепутатство с кражба, г-н Тафров. В Европа не се толерират тези неща! Вие отдавна нямате нищо общо със СДС, въпреки че цялата си кариера дължите на тази партия. Но я припознавахте като своя само, когато беше на власт. После забравихте пътя към "Раковски"134. След това получавахте постове и назначения от други партии, от други силни на деня. Именно политическите номадства като Вашето, постепенно разколебаваха доверието на нашите верни симпатизанти и част от тях се разочароваха от българската десница. А сега, от политически номад, еволюирахте в политически джебчия. 

Жалко е, че толкова късно осъзнахте колко важна роля има СДС за десните българи, с проевропейски възгледи. Водачът на листата Ви, Радан Кънев, също си позволява да говори от името на седесарите и да твърди, че те ще го подкрепят, без никога да е имал нещо общо със синята партия. Пет месеца „Демократична България“ увърташе и опитваше да унижава СДС, да омаловажава значението и влиянието му, и не пожела обединение за евроизборите.

А сега сте се вкопчили в името, историята и символите на същото това СДС!

Радваме се, че и Вие, и Радан Кънев, най-сетне сте осъзнали, че СДС е силен, че е символ на дясното и демокрацията. Благодарим и за усилената реклама на нашата партия. Но Вие нямате право да се пришивате нито към СДС, нито към седесарите. Недостойно е да се опитвате да заблуждавате десните избиратели. Прочетете поучителната българска приказка "Краденото не засища!" и ще разберете, че измамата не носи нищо добро. Българската десница няма нужда от „фалшиви герои“, още по-малко от „фалшиви седесари“!

Това, което правите, е смешно, безпомощно и жалко. Но по-лошото е, че е неморално, г-н Тафров.

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и неправомерното им използване в предизборните Ви материали, а на Вас препоръчваме да сезирате съвестта си и чувството си за срам.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1031

7

Holocene

17.05 2019 в 11:38

Този, който се е вкопчил в трите букви, с които няма нищо общо, утре ще се коалира и с дявола. Гьонсурат!

5791

6

мнение от IP

17.05 2019 в 10:48

Много отблъскващо изказване. С такова мислене е ясно защо СДС е в коалиция с ГЕРБ. То, ако някой ползва символите на СДС, предвид сегашния му вид и политика, може само да навреди на имиджа си.

2067

5

zuljin

17.05 2019 в 06:44

СДС = ПП Жалките

1721

4

newfoundland

16.05 2019 в 22:25

Демократична България е съставена само от политически призраци като Тафров, Христо Иванов и Тома Белев.

5021

3

aviatora

16.05 2019 в 19:55

Жалката комунистическа подлогола Румен Христов...всички знаят за жалкото му агентурно минало и дебелите банкови сметки, лимузини, шфьори, скъпо образование на дъщеричката му, която няма един ден трудов стаж, както и красивата му съпруга, която му харчи паричките по чужбина и скъпи курорти.

-555

2

rrr11

15.05 2019 в 15:50

"Не е мъжко, г-н Тафров!" .... хахаха, добър майтап на седесарите.

1000

1

мазньо

15.05 2019 в 15:42

жалки продажници