СДС кани ДСБ за общи действия, после и други партии

OFFNews 10 октомври 2017 в 14:02 5509 0

Снимка Архив

СДС кани ДСБ на разговори за обединение и общи действия, но не загърбва Реформаторския блок. 

Това обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той подчерта, че обединението трябва да бъде на основата на идеи. 

Сините предвиждат и разговори и други "традиционните десни партии". Лукарски не изключи и Обединените патриоти, към които обаче, като част от управляващото мнозинство, СДС има критики. 

На всяко ниво в държавата има скандали, подчерта Лукарски. 

Като безпрецедентен провал на КСНС при президента, определи националното ръководство на СДС вчерашното заседание на „Дондуков“ 2. След като стана ясно, че парламентът произвежда предимно скандали и законодателната дейност е на втори план, при изпълнителната власт положението е подобно, в местната гърмят гейтове, сега това се пренесе и на ниво КСНС, заяви председателят на партията Божидар Лукарски.

Този случай показва, че има системен проблем на всички нива на властта в държавата – местна, изпълнителна, законодателна, а сега и в президентската институция и КСНС. Въпросът не е кой е виновен, защото всички обясниха своята гледна точка и приемаме, че е така. Въпросът е, че дори и да не е нарочен, този провал говори за несериозен подход. За датата на КСНС се знае от месеци. Когато някой си тръгне, може да го замести друг. Ако някой пътува, това се знае предварително и трябва да се предвиди план Б, заяви Лукарски.

Общото усещане е, че антикорупцията е медийна тема, а не е реален приоритет на сегашното управление. И ние смятаме, че тупкането на топката в предишния парламент, за да не се приеме нашия антикорупционен закон, продължава и сега, само че с други средства, каза синият лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови