СДС и ДСБ се карат като италианско семейство, заяви Петър Стоянов

"Христо Иванов е почтен човек и залага на много важна кауза – държавността"

OFFNews 08 януари 2017 в 12:42 7345 2

"СДС и ДСБ имат много сложна история – като тези италиански семейства, които ту се събират, ту се разделят, ту се обясняват публично в любов", това заяви пред bTV бившият лидер на СДС и президент Петър Стоянов.

Според него създадената през 2014 г. от Иван Костов партия е нанесла сериозен удар на СДС, от който десницата все още не може да се съвземе.

"Костов създаде ДСБ с идеята за нова дясна партия с чисти и неопетнени хора – това не се случи. За съжаление от ДСБ не се получи истинска партия и тя започна да прави коалиции, с което отстъпи от основната си линия, с която привлякоха дясната интелигенция - направиха серия от безкомпромисни коалиции", смята Стоянов.

"Христо Иванов (бел.ред. - създател на партия "Да, България") е почтен човек и залага на много важна кауза – държавността. Въпросът е кой ще се нареди зад него – ако са старите физиономии, скептичен съм за бъдещето на партията", уточни бившият президент.

За новоизбрания президент Румен Радев той не се съмнява, че ще продължи евроатлантическата линия на България. По думите му липсата на политически опит у новоизбрания президент може да е плюс за него, но може и да се превърне в минус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови