Сблъсък в пленарната зала между ''Възраждане'' и БСП

Ружа Райчева 16 ноември 2022 в 10:04 1636 0

Лек сблъсък между

Снимка БГНЕСС/Надежда Пеева

Лек сблъсък между "Възраждане" и БСП в пленарната зала

В началото на днешното заседание на парламента се стигна до лек сблъсък между депутати от парламентарните групи на "Възраждане" и БСП. 

Той започна с декларация на Искра Михайлова от "Възраждане", която излезе на трибуната, след като депутатите успешно приеха програмата си за седмицата. Михайлова повтори тезата на "Възраждане", че заради Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат затворени ТЕЦ-овете в Маришкия басейн.

На думите ѝ се противопоставиха депутатите от БСП Драгомир Стойнев и бившият социален министър Георги Гьоков. Двамата изтъкнаха, че още в 44-ото Народно събрание е било взето решение ТЕЦ-овете да не бъдат затваряни. 

Въпросното решение от 2020 г. гласи, че парламентът "задължава Министерски съвет да приеме всички необходими мерки за нормалното функциониране на "ТЕЦ Марица изток 2", независимо от становището на ЕК по този въпрос". Втората точка в решението е "МС да не допуска прекратяване или ограничаване на производствения капацитет"

След Стойнев и Гьоков думата се опита да вземе зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев, при което Иван Ченчев и Георги Свиленски от БСП също се втурнаха към парламентарната трибуна. 

Спорът прерасна в леко сбутване пред трибуната между част от членове на парламентарните групи на "Възраждане" и БСП. 

В крайна сметка се наложи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов да обяви 15-минутна почивка, за да се успокоят страстите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!