Създадоха нова агенция за безопасност на пътя към Министерския съвет

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2019 в 14:15 1664 1

Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ към Администрацията на Министерския съвет.

Агенцията ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата в България, като се предвижда да поеме част от функциите на различните институции, между които е споделена отговорността за безопасността на движението по пътищата към настоящия момент, обясниха от правителствената пресслужба.

Специализираното звено ще събира обективни данни и ще осъществява постоянен мониторинг на постигнатите резултати и ефективността на предприетите мерки. Наред с това ще организира сътрудничеството с висши училища и научни организации за осъществяване на научноизследователска дейност, ще провежда информационни и образователни кампании, както и ще извършва консултации с гражданското общество, бизнеса, академичните и научни среди.

Предстои да бъде извършен задълбочен анализ с оглед хоризонталния характер на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата и обществената ѝ значимост, преди да се пристъпи към промени в законодателството, уточняват оттам.

Все още не е ясно от колко хора ще се състои новата агенция и какъв ще е нейният бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7823

1

kokoten

30.01 2019 в 15:14

...нова администрация,нови паразити ще харчат парите ни,а полза никаква....уреждаме свои хора...и няма край,и няма край....