Сандов с урок по възпитание на ГЕРБ. Анна Александрова нарече колега от БСП Мики Маус

Йорданка Веселинова 25 март 2022 в 14:54 2892 0

Вицепремиерът по климатичните политики Борислав Сандов даде урок по добро възпитание на депутатите от ГЕРБ-СДС по време на парламентарния контрол, които му подвикваха от залата.  

"Не ме репликирайте от място, престанете да се държите като хулигани в тази зала. Ако претендирате, че сте управлявали тази държава толкова време по добър начин, то с поведението си в момента всъщност вие категорично затвърждавате обратната теза. Имам достъп до тази трибуна и мога да я направя тази оценка, защото пред мен се случват тези процеси", каза Сандов.

Урокът обаче имаше обратен ефект и стана повод за избухването на поредния спор в залата колко е успешна работата на вицепремиера и правителството.

Александър Николов се възползва от вчерашния мирен протест в подкрепа на Украйна, за да заключи, че протестите са хубаво нещо, но по-важни са действията. А Сандов го призова да не спекулира с войната.

В хода на парламентарния контрол вицето разкритикува ГЕРБ за това, че 12 г. не са стигнали на предишното правителство, за да завършили строежа на интерконектора с Гърция. Явор Божанков го допълни, че работниците на стоежа ще свидетелстват за това. Анна Александрова от ГЕРБ не се сдържа и обвини колегата си от левицата че "мълчи и мишкосва като Мики Маус". Тя заяви, че ако Божанков има сигнали, трябва да ги предаде на съответните органи.

Десислава Атанасова пък настоя вицепремиерът да не дава оценки на партията.

"Този господин (Борислав Сандов - бел. ред.) не знам в случая от позицията на какъв говори за ГЕРБ, която има над 600 000 избиратели на последните избори", ядоса се тя.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов също се включи в атаката и настоя председателят на НС Никола Минчев да не позволява на вицепремиера "да държи тон на опозицията". Ангелов се върна на старата тема за ареста на Бойко Борисов, за да напомни, че управляващите репресират опозицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!