Сънародниците ни в Моасак могат да упражнят правото си на глас в най-близката секция в Тулуза

OFFNews Последна промяна на 04 април 2021 в 14:15 1115 0

Сънародниците ни във френския град Моасак могат да упражнят правото си на глас на парламентарните избори у нас в най-близката секция в Тулуза, съобщават от Министерството на външните работи.

Централната избирателна комисия ни уведоми с писмо за взето решение за затваряне на изборната секция в Моасак, Франция и незапочване на изборния ден след категоричната забрана от страна на местната префектура, огласена късно вчера.

По информация на посолството ни в Париж, най-близката секция, в която сънародниците ни в Моасак биха могли да гласуват, е тази в Тулуза. Тя се намира на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse, съобщават от външно.

От там припомнят, че снощи на председателя на секционната избирателна комисия в Моасак е връчена забрана от префектурата за провеждане на изборите, обяснена със строгите мерки срещу коронавируса.

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства зад граница, всички останали изборни секции в чужбина са отворили или предстои да отворят.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови