Сакскобургготски за стрелбата по клуб ''Цар Борис ІІІ'': Изолиран акт на примитивност

OFFNews 26 ноември 2022 в 11:23 2318 2

Симеон Сакскобурготски

Снимка Уикипедия

Симеон Сакскобурготски, бивш премиер на Р. България

„Стрелбата по българския клуб в Скопие е един изолиран акт на примитивност. Той не кореспондира с общото чувство на обич между хората в двете държави". Това се посочва в позиция на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, цитирана от bTV.

Преди дни срещу културния ни център в Охрид „Цар Борис III“ беше извършено второ нападение, като по сградата са били отправени изстрели.

Подобни постъпки вредят най-вече на самата Северна Македония и тяхното намерение да бъдат част от голямото европейско семейство. А стрелците нека първо прочетат исторически книги, но на международни историци, и да се запознаят с ролята на Цар Борис ІІІ в балканската и световна история, се допълва още в позицията на Симеон Сакскобургготски.

В интервю за Нова телевизия днес външният министър на Северна Македония Буяр Османи заяви, че случилото се е провокация и не може да бъде оправдано.

Това са провокации. Опитват се да влошат отношенията, да има напрежение между двете страни. Очаквам МВР да идентифицира извършителите. Имахме резерви към името, което е избрано за клуба. Смятаме, че е провокация към нашите отношения, провокация към обществеността. Никой в една държава не следва да бъде обект на нападение, на насилие. Ние имаме нулева толерантност към нападения особено към по-малките общности, каза дипломатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

26.11 2022 в 18:40

Дедо дойде, взе и си замина! Изказ- стил на Йода от Междузвездни войни, стайлинг-скромен, морал и отговорност към наследената корона-нищо общо с баща му -Н.В. Борис III !!!
Взе и се гушна с бандитите от БКП, с което постави основите на политическото управление в стил монархо-комунизъм под егидата на исляма, щото и агата-циганин от Дръндар бъркаше у кацата с мед!